- Köszönetek: 1688
Cseh emelők-let's work!
- lucius
- Látogató
-
Köszönöm:Lucius
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Egy jó hír:Mátéfi kollégánk végül elvállata a nem kis feladatot,hogy majdan írandó blogunkban nyesegesse a vadhajtásaimat,kordába szedje a gondolataimat-és nagyon helytálló ismereteivel gazdagítsa közös tudásunkat.Bizonyára így számotokra is sokkal maradandóbb,ugyanakkor legalább kettőnk szempontjából is megfelelő blog fog születni...köszönöm neki!
Felmerülhet a gondolat,hogy mi szükség van ekkora körítésre...ezért elmondom a valót.Lelkesen fórumozok veletek-élvezem a társaságot.Azonban néha anyagilag "bolond a helyzet",és nem tudni mikor kényszerülök arra hogy feladjam a hálóhoz való kapcsolódási lehetőségemet.Emléket..ugyanakkor élményt is szerettem volna magamnak szerezni azzal,hogy társként kértem őt a bloghoz.Még nem tudni mennyi ideig lehetek közöttetek,mindenesetre bizakodom...Le kellett ezt írnom,hiszen a tisztánlátás-és ne adj isten a félreértelmezések elkerülése végett szükségesnek véltem.
Tehát:készülni fog egy blog a központi levegőrendszerről..benne saját tapasztalataimmal,és barátunk meglátásaival.Igérem lényegretörő,és a lehetőségekhez mérten rövid leszek-
Kérlek benneteket hogy gyűjtögessétek a gondolataitokat,nyugodtan vesézzétek majd ki a hiányosságokat-és segítsétek a blog utóéletét kérdéseitekkel-meglátásaitokkal.Úgy vélem akkor igazán értékes egy írás,ha valamennyiünknek hasznos is...ez lesz a fő szempont!
Végezetül megköszönöm azt a bizalmat amivel megtiszteltek..hobbista vagyok,de számos jóval nagyobb tudású-tapasztalatú társunk is elfogad beszélgetőtársként.Ezt nevezem én fóruméletnek...kifejezetten jól esik!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- lucius
- Látogató
-
- lucius
- Látogató
-
Ha előre tudod a tutit, és soha többet nem akarsz rajta változtatni akkor OK!
Én legalább évente kétszer módosítok a rendszeren, csiszolgatom, bővítem. Nem engedhetem meg hogy akár órákig száradjon a ragasztó, azalatt több ezer halam pusztulna.
ehhez képest szétszedem, összetolom és mehet a luft.
A legegyszerűbb rendszerek a legjobbak. Akkor a legegyszerűbb, amikor semmit nem tudsz úgy elvenni belőle, hogy mégis működőképes maradjon
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Na majd a frissítés után;)
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
PÜ-ben súgjad meg lécci, hogy hogyan szúrtad be a képet.
Már sarkainál kiforgattam a Joomlát, de nem boldogultam.
Plíííííz!
Mary
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Szuperül üzemel, a célnak megfelel, és nekem még tetszik is.
Egy bajom van, kicsi az állvány.
Kezd elvadulni a hobbi...
Mary
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
A te légvezetéked két előnnyel rendelkezik az enyémhez képest:nálam csak egyik oldalról van betáplálva a levegő-az én pumpám hozamánál,levegő elvétel mellett nem látok különbséget..a másik pedig a készítő.Nem kívánnék "nyálaskodni",de valamikor ez ereklye lesz csakúgy mint az én planktonhálóm.Sok örömet a használatához,amint jobban leszel hálás lennék közelképekért..
Mátéfi:na,ennek aztán nem kell nagy feneket keríteni...a lelke maga a pumpa,és ahhoz kell méretezni a csövezést,a kivitelezést.Egyáltalán nem kell nagy spillernek lenned-bár tisztelem ha a tökéletesre törekszel.Az igazi Bergmann csöveket már igen rég nem használják a villanyszerelők..sőt nem is gyártják.Az ún.Mű III cső a mai megfelelője..ez hidegen megfelelő betétekkel hajlítható-és véleményem szerint a mi célunkra alkalmatlan-túl vékony a fala.Csak úgy,mint a nem is oly rég még járatos barna színű csöveknek is..
Viszont nem kell magunkat hatalmas költségekbe verni...természetesen mindenki a pénztárcájának,esztétikai igényeinek megfelelően alakíthatja ki a központi levegő rendszer csöveit.Azért apró trükkökkel,némi kreativitással a legolcsóbb megfelelő anyagból is jól szuperáló-és hosszú életű rendszer építhető.
Jó hogy felvetődött a téma...mint látszik ahány akvarista annyi megoldás.Kelleni fog a blog-már csak azért is,hogy ez az értékes téma ne sikkadjon el.Igazából nem a szerző személye számít..hanem az,hogy majdan ti is hozzáadjátok a véleményeteket post-ként:).Ettől lesz igazán értékes....
Meglátjuk...
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
Mary: igen a klasszikus létrás megoldás. Ez a legjobb, mivel a nyomás több irányból egyenlítődik ki. Ezt így kell csinálni profi módon. Kör bezárul és nincs gond a nyomással.
- lucius
- Látogató
-
Ennél csak egy egyszerűbbet láttam, gyerekkoromban a tv-ben. Ahhoz célszerszám kellet ami kereskedelmi forgalomban sajnos nem kapható,úgy hívják: Varázsceruza
üdv:Lucius
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
http://www.akvariummagazin.hu/index.php?view=image&format=raw&type=img&id=1277&option=com_joomgallery&Itemid=233[/img]
A Mester Pannonpipe-ból készített egy keretet, és minden polc alatt fut elágazás. Polconként 2-2 kivezetés van. Kivételt képez a bal oldalon egy polc, ahol az ikráztató/nevelő medencéket helyeztem el.
A kép bal felső sarkában látható a kompresszor. Hailea ACO-318 hajtja a rendszert.
A szűrést - egyenlőre - ablakpárna, ill. a jól ismert akvarisztikai hengeres szivacsok végzik.
Amint jobban leszek, készítek majd néhány közeli, a részleteket bemutató képet is.
Mary
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Nem ilyen terjedelemben??Pedig bele szeretném szőni még az interglaciális korszak óta létezett összes nyakatekert megfogalmazást is..meg csupa élményt:)
Poén csak..lapot vettem, a kedvedért most rövidített formában meg is írom ide..íme:
"Az akvarisztikában a legelső szűrési megoldások a levegőt hívták segítségül.Mint sokan,anno én is ezt használtam..aztán következett a belső szűrők korszaka.Mikor ezekkel már elégedetlen voltam,visszatértem a levegőhöz.Sok levegő kellett..az állványaim a sok csövecskétől úgy néztek ki mint a mitológiai Medúza feje...mint megannyi kígyó omlottak alá-felé-köré medencéimnek.Idővel a helyzet tarthatatlanná vált-és felmerült bennem egy központi levegő rendszer megépítésének gondolata.Cselekedtem is..átfúrtam a falakat,fürdőszobánkban a mennyezet alatt pedig helyet kapott egy "Fekete szörnyeteg"..a nagy tüdő.A rendszert 16-os Műa.II-es csőből készítettem,a hozzá való T elágazókat pontosan úgy készítettem mint a cseh emelőknél leírtakban meséltem.A leágazások régi porlasztókövekből kivett kis műa "csöcsökből" készültek,Vinilfixet használtam a ragasztáshoz.
A rendszernek számos előnye van-erre ki-ki maga is rájön ha hozzám hasonlóan kiépíti!
Sok sikert kívánok a barkácsoláshoz!
T.:Gábor"
Nos Halivadék:mit szólsz a "short version"-höz?Örülök ha segíthettem..de eztán is úgy írok blogot mint eddig:a sorok közt bújtatva a lényeget..sok mellékes bugyutaság közé ékelve azt amit a blog címe takar.Ilyen vagyok..és ha eltekintek a legutóbbi blog ínhüvelygyulladásától,én biz' legközelebb is bő lére engedem..vezekelj ha olvasni akarsz!
Ez is poén..megpróbálom majd rövidre fogni-de várok a szerzőtárs visszajelzésére,aki most úgy tesz mintha nem is olvasta volna felkérésemet;)
Tisztelettel:Gábor
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Élek-halok a megoldásaiért-anno az AM-ben is egyik kedvencem volt a "Low tech" rovat...vannak olyan dolgok melyek okán másképpen nézek már a PET palackokra is!
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Mary
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Mary
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Örömmel tölt el ha elértem azt,ami célom is volt:aprólékosan ismertetni a lépéseket,néhol kiegészítve sajátos kis humor morzsákkal is:)...Ez hát az a blog,amin eddig a legtöbbet dolgoztam-és egyáltalán nem sajnáltam a rá fordított időt..sőt élveztem!Nem akarom elmesélni nektek,hogy a lézeres szintezőm állványához készítettem adaptert-amibe a fényképezőt rögzítettem..hogy a blog dandárjában hassal az asztal sarkára estem "izomból"....és azt sem hogy mekkora volt az izgalmam addig míg a ti csapatotok nem szólt hozzá.
Meg kell állapítanom:rendkívüli örömet okoztak a blog előkészületei,a megírása...és csak a sok kép,pár videó megfelelő közlése miatt direkt e blog kedvéért létrehozott blogspot is.Ott összegyűjtöttem eddigi írásaimat,melyeket két honlapon "követtem el"..legalább egy helyen vannak:)
Mivel valamennyi a téma iránt érdeklődő kollégától kaptam már visszajelzést,én mondok köszönetet a lehetőségért hogy ezt a blogot "kiírhattam" magamból.Továbbra is bármiben állok rendelkezésre...
Tisztelettel:Gábor
- toist
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 363
A leírás alaposságába nem esett hiba, egy fejlettebb mechanikai érzékű nagycsoportos óvodás képes megfelelő eszközökkel legyártani a szerkezetet, de ne aggódjatok, mi nehezíteni fogunk, mert nem akarom nagyapám teljes műhelyét beköltöztetni az albérletbe!
Igazából kérdésem nincs is, nagyon köszönöm az anyagot saját, a halaim és a jövő "csehátemelőépítői" nevében! Természetesen több nehézséget felsoroltató "építőbulinkról" legalább képekkel biztosan jelentkezünk majd, de még azt is el tudom képzelni, hogy rövid írásos formában is beszámolunk bénázásainkról
A levegőrendszerek kiépítése szintén nagyon hasznos téma lehet, bár én talán sokatoknál régebben vagyok "kispályás" és még sokáig az is maradok, attól függetlenül szerintem ezen bloghoz hasonlóan hiánypótlást jelentene egy blog a témában és én is nagy örömmel fogadnám!