Az akvárium növényei

Több
18 éve 10 hónapja #201 Írta: trek
trek válaszolt Re: Az akvárium növényei témában

Sziasztok!

Elképzelhetõ, hogy a növények nem bírják a 28 fokos vizet? Sajnos elég meleg van a szobában és 28 fok a víz hõmérséklete. Le kellene hûtenem 25-26 fokra?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
18 éve 10 hónapja #202 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
A meleg vizet kimondottan a kardfüvek (Echinodorus) szeretik. Vannak közöttük kisméretûek is, bár ezek nálunk nem kapgatók folyamatosan.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
18 éve 10 hónapja #203 Írta: sandorfipeter
sandorfipeter válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!

A növényke szépen növekszik, igaz az egyik egy kicsit kevesebbet nõt. A halak mindig elsodorták a helyérõl, de ezt is sikerült megoldanom. Egy poharat fordítottam fölé, úgy, hogy egy kis rést hagytam, hogy a víz ne rekedjen meg benne.

Lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek milyen növény bírja igazán a 30 fokot, mert a másik akváriumban sajnos ilyen a hõmérséklet, és tavaly néhány Crypto el is sárgult. Valami alacsonyabb kellene. Remélem tudtok segíteni.

Üdv.

Péter

Több
18 éve 11 hónapja #204 Írta: Pasa
Doki

Hiába, ez a tehetség! :)

sandorfipeter

Arra az 1-2 hétre nem okoz gondot a tápanyaghiány, de adhatsz nekik -persze csak óvatosan- folyékony növénytápot.

Több
18 éve 11 hónapja #205 Írta: Doki
Doki válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Egyesek milyen ügyesek, én egy éve küzdök az Aponogeton crispusaimmal, folyamatosan virágoznak, de eddig egyetlen magoncot sem sikerült fogni tõlük.

Több
18 éve 11 hónapja #206 Írta: sandorfipeter
Ha külön akváriumba teszem, akkor hogy oldom meg a növényke tápanyag igényeit?

Több
18 éve 11 hónapja #207 Írta: Pasa
sandorfipeter

Valószínûleg jól gondolod, Aponogeton magoncaid vannak. Az lenne a szerencsés, ha sikerülne lekötni õket. Próbáld meg elkülöníteni egy másik medencébe õket mindaddig, amíg elegendõ gyökeret eresztenek.
A gumóra talán azért nem emlékszel, mert az szövedékkel behálózott és így nem mindíg látható rendesen.

Több
18 éve 11 hónapja #208 Írta: sandorfipeter
Különben az hiszem, hogy Aponogeton Crispus a növény neve, de nem vagyok benne biztos, mert úgy tudom, hogy az Aponogetonok gumós növények, és ennél nem emlékszem gumóra, bár lehet van neki.

Több
18 éve 11 hónapja #209 Írta: sandorfipeter
Sziasztok!

Az enyik nyövényem hozott szép virágot, és mag is lett belõle. Egyszercsak a virág elkezdett elmállani, de szerencsére a magok kipotyogtak az akváriumba. Ott elkezdett hajtani.
Az lenne a kérdésem, hogy mit csináljak vele, mert a halak szerintem folyamatosan piszkálják, mert mindig máshol van. Próbáltam már lekötni is, de akkor is kitúrták.

Lécci segítsetek!

Több
18 éve 11 hónapja #210 Írta: sandorfipeter
Turion

Szerintem nincs az akváriumodban elég tápanyag a növényeknek. Próbálj meg valami növénytápot adagolni a vízhez, akkor szerintem szépek lesznek.
Van még egy tippem ha adagolsz növénytápot, mégis rohadnak a növények. Velem már sokszor fordult elõ, hogy olyan növényt vettem, aminek egyáltalán nem volt gyökere, és akkor bármennyire is adottak voltak a körülmények a növényeknek, nem maradtak meg

Több
18 éve 11 hónapja #211 Írta: turion
turion válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Hali !

Nekem is az a gondom ,hogy 2-3 hétig szépek a növények, aztán elkezdenek rothadni ,a levelük elvéknyodik, hálóssá válik majd felusznak a víztetejére. Mitõl lehet ez ?

Több
18 éve 11 hónapja #212 Írta: trek

És az mitõl van, hogy 2-3 hétig szépek a növények, aztán elkezd rothadni a tövük,a levelük elvéknyul majd felusznak a víztetejére? Minden vizcserekor adok nekik Sera Florenát!

Több
18 éve 11 hónapja #213 Írta: trek
buboréka:

A növényeket lehetõleg csupasz gyökérrel ültesd az akváriumba. A szobai növények ideig-óráig (van amelyik semeddig) elvegetálnak víz alatt, de semmi esetre sem akváriumba valók, még akkor sem ha kimondottan vízigényesek, tehát ne tedd õket bele. A vízinövények megfelelõ tápanyag- és fényviszonyok mellett nagyon sokáig (hosszú évekig) megélnek akváriumban.

Több
18 éve 11 hónapja #214 Írta: buboréka
buboréka válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem a növényekkel kapcsolatban. Azt tudom, hogy a mûanyag kosárkából ki kell venni, de most olyat szereztem be, ami ilyen vászonszerû anyagba és földbe van ültetve. Ebbõl a földbõl ki kell venni a növényt, vagy ezzel együtt beültethetem az akváriumomba?? Meg azt szeretném még tudni, hogy olyan szobai növényt tehetek-e bele, ami nagyon szereti a vizet? Mert ezek a vízinövények olyan sokba kerülnek és alig élnek 1-2 hónapot! Köszi!

Több
18 éve 11 hónapja #215 Írta: trek
Számos növény van ami közepes, kisebb növésû, ezek közül választhatsz. Echinodorus sp. (pl. E. cordifolius sp., E. latifolius, E. tenellus), aztán Cryptocoryne sp. (C. wendtii, willisii ), Anubias sp. (A. barteri var. nana) és sorolhatnám még (Lilaeopsis brasiliensis, Lobelia cardinalis, Nymphaea lotus, Eleocharis acicularis stb.).

Több
18 éve 11 hónapja #216 Írta: sandorfipeter
Sziasztok!

Olyanban kérem a segítségeteket, hogy milyen növényt vegyek? Most van egy szép Echinodorusom, nagyon szép, csak akkora leveleket hajt, hogy már nem mutat szépen az akváriumomban. E helyett szeretnék venni olyan növényt, ami nem lesz ilyen magas, de nem is túl alacsony. Valami Echinodorus-ra vagy ilyesmire gondoltam, csak nem ilyen nagyra. Különben az akváriumom 50 cm magas.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Péter

Több
19 éve 1 hete #217 Írta: Gercsi
Gercsi válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
Sziasztok! akkor ezekre az áll vízi növényekre mondom mindenkinek, hogy csak megbízható helyen vegyenek! Sok növényt amit itt az egyik halasban vízinek árúltak a másikban kiderült hogy terráriumi!

Több
19 éve 4 hete #218 Írta: Pasa
Akkor viszont lehet, hogy nem is vízinövényed van.

Több
19 éve 1 hónapja #219 Írta: Gercsi
Gercsi válaszolt Re: Az akvárium növényei témában
OH ! napi 15-16 óra fényt kap de inkább szakadozik meg algásodik :S :(

Több
19 éve 1 hónapja #220 Írta: Pasa
Ha egyáltalán vízinövények, akkor sok fény kell nekik.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.199 másodperc