- Köszönetek: 0
Díszhalbetegségek
- Trevisinho
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Gondolom valamilyen betegsége van az öves díszcsíkomnak, de nem tudom, hogy mi. Nem is látszik igazából semmi rajta, fakóbb a teste, és nem igazán jár előre, mindig hátul valamelyik barlangban lehet. Mikor egyáltalán nincs mozgás a szobában, csak akkor jön elő.
Nem tudjátok mi lehet a gond?
Köszi!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- okriroli89
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 6
Van pár guppim az 1ik medencében, és 2-3 hete a lányoknak és a növendékeknek meg fakultak az úszóik, vagy is az úszok vége... illetve a nagyon fiataloknak még a szín sem látszik. Viszont a hímek egészségesek, vagy is annak látszanak.
Ez lehet esetleg az idősebb nőstényeknél a kor, vitamin probléma, illetve a fiataloknál pedig genetika?
A víz hőfok 23-28 között mozog, a táplálék pedig változatos...
A válaszokat előre is köszi!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1127
Pl Klion vagy Leflokin
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
A megfigyeléseim alapján először a C.pandák, majd a trilik egy bizonyos méretét végezte ki 24 óra alatt ez a betegség. ez a méret pedig az1-1,5 cm ivadékokra korlátozódik. se nagyobb se kisebb példányon nem látni a tüneteket amik a következők:
1. bevérzett szemgyűrű,
2. a fejtető kivörösödik
3 . kb 10 óra alatt megjelenik az a dudor amit a képen látsz, ekkorra a hal már olyan mint egy zombi nem eszik , nem úszkál ,
4 . 17-19-órában elkezd vergődni és kilukad a feje
5 . a 24 óra végeztével pedig elpusztul.
Hát ennyi.
a mai nap is elpusztult vagy 21 db.
a melyik hal bármely tünetét észreveszem azonnal kiveszem és kíméletesen elpusztítom. remélem így megtudom akadályozni a további fertőzést. eddig úgy nézz ki reggel óta hogy nem látok több olyan coryt ami mutatná bármely tünetet.
a víz teljes 100% ban le lett cserélve tegnap előtt délután, akváriumot ecettel kifertőtlenítettem.
ez a Betegség csak egy akváriumot érintett hál isten. és bízok benne hogy találok rá megoldást amivel én fogok felülkerekedni.
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Tomi:mondd el a teljes kórképet,a történések időrendjét lefolyását...mi az első tünet,és hogyan folytatódik?Ekkora elhullás hirtelen kialakulhat?
Kétségbeejtő minden hal elvesztése..de hogy ivadékoknál így tarol egy kór,az borzalom..mivel etettél?Mindent mondj el a kezdetektől a végső stádiumig kérlek!
Halaidnak jobbulást,az eltávozottaknak pedig lágyan hömpölygő csendes folyókat kívánok az égi vizeken..sajnálom!
- saluosi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 205
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
mert abba nem döglik bele több mint 300 db 1 nap alatt:(
Tommy
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
sziasztok aki esetleg találkozott már Corydoras ivadékoknál ilyen betegséggel az jelezze, mert baromira fogalmam sincs hogy ez mitől van.
és kérném a véleményeteket,
Ph 7, vizkeménység 6 nk,
Tommy
- Brigu
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 0
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Relax...segítettek nekünk Tamás:)!
Én irtózatosan félek a betegségektől-mégis tubizom!Sőt házilag is tenyésztek eleségeket,és szárazzal is etetek..meg készítek is nekik kaját!Mind mind rizikós..de enniük kell.
A fagyi kaják ugyanolyan hordozók lehetnek..a -18 fok semmi a túlélő képleteknek szvsz.
Mivel nem terjedt tovább a baj,én amondó vagyok hogy eseti-vagy tálán sérülés okozta a dolgot.Bármelyik is volt megszűnt,és kissé félve gondolok rá hogy mi lesz veled mikor több ezer kis nápót kel majd nevelned?
T:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
kb 1-2 óra alatt keletkezett a bevérzés, elhullás
étvágyuk az van, nincs rossz hangulatuk mert folyamatosan ikráznak, félénknek meg nem mondanám hogy azok. csak amennyire egy cory félénk lehet. C.napoensisröl van szó
a színük meg természetes ,nem fakók.
szóval gőzöm sincs
Tommy
- imperatore
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 75
Viktor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Természetesen betartom a higéniai szabályokat de én is bünös vagyok abban hogy elhullot a halacsak mert kihagytam egy vízcserét is és tul sok trutyi halmozodott fel a szivacsmőgőtt.
Azért a bizti kedvéért aki leürit és kifertőtlenit mindennel amivel lehetséges, a halakat meg átraktam egy elözöleg kifertőtlenitett akiba, 2 napja figyelem rendszeresen hogy van e valami rajtuk de egyelöre semmi, remélem igy is marad.
ui: Nálam még nem kaptak tubifexet.
Tommy
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
szotyika beküldte: csak ez az egy ami elhulott, azota nem volt több elhulásom és nincs egyik halon sem tünet, se szem kidüledés, se fekély.
Sajnos tudom hogy létezik ez a fajta betegség de nagyon remélem hogy nálam nem fog jelentkezni soha az életben.
a gümőkorról tusz mondani egyébb információkat is: mint például hogyan fertőz , mi a lefolyási ideje. stb.
Nehezen kezelhető betegség a haltuberkulosisnak is nevezett betegség. (Amennyiben az) Mycobaktériumok okozzák, amelyek leggyakrabban az élő, fagyasztott de bizonyos esetekben még szárított eleséggel is bevihetők. Főleg a tubifex lehet ludas a terjedésében. Mivel a fertőzés következtében a halak nagyon legyengülnek, ezért nagy a veszélye a másodlagos bakteriális vagy gombás fertőzésnek is. Bizonyos Mycobaktériumok valóban jelenthetnek veszélyt az emberre is, főleg ha felsebzett kézzel nyúlnak a fertőzött akváriumba. Javasolt a kesztyű használata.
Meg lehet próbálkozni a kezeléssel: pl. erytromicin antibiotikum adagolásával a vízbe + 10-15 liter vízhez egy gerezd fokhagyma egészben beledobva tartósan. Ha nem drága és értékes halról van szó, akkor inkább a megsemmisítés javasolt és az abszolút fertőtlenítése minden eszköznek mivel elég könnyen és szívósan terjed. Ha kezeled, akkor jól el kell különíteni minden mástól és kizárólagos eszközökkel felszereléssel. Figyelj a kézmosásra és fertőtlenítésre, nehogy áthurcold a nyavalyát. Végül is nem biztos, hogy ezzel a betegséggel van dolgod, de jobb ha erre a súlyosra gondolsz mintsem egy kevésbé veszélyes betegségre.
Emberre veszélyessége:
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Sajnos tudom hogy létezik ez a fajta betegség de nagyon remélem hogy nálam nem fog jelentkezni soha az életben.
a gümőkorról tusz mondani egyébb információkat is: mint például hogyan fertőz , mi a lefolyási ideje. stb.
Tommy
- imperatore
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 75
szotyika beküldte: Na erre kérnék diagnózist felálitani hogy ez meg mitől van.
Szia!
Az asszimetrikus szemkidülledést a Spironucleus elegans is okozhatja, közismertebb nevén Hexamita, viszont ebben az esetben a hal testén fekélyes folt is látható, melyek együttesen a halgümőkór jellegzetes tünetei, bár 100%-os diagnózist mikroszkopikus vizsgálattal lehetne felállítani. Abban az esetben, ha gümőkórosak, akkor az egész állományt meg kell semmisíteni, mert ez a baktérium (Mycobacterium sp.) emberekre is igen veszélyes!
Viktor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
Én erre gyanakszom: Mycobacteriosis