- Köszönetek: 486
Corydorasok
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Robi egy mondásomat biggyesztem ide:"Arany vagy"!
Megoldjuk...
T.:Gábor
- Robi0108
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 47
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Beleúszik-miért olyan nagy dzsumbujt képez?A fene sem gondolná hogy ilyen létezik,bár nekem irtózatos szerencsém van ezek szerint,mert azt sem tudom hová kapnék.
Tudom nem vigasztal,de nálam jóval több kis similis nevelkedik egyetlen lánytól egyetlen ikrázásból mint sejtettem.Azt gondoltam vannak vagy 15-en..erre ma áthelyezéskor kiderült hogy keltető medencécskéjükben előnevelve biz 31 példányt kényeztettem eddig a microwormokkal.
Mivel akvarisztikai délelőtt volt nálam is-nehogy már mindig csak a mesternél legyen!
További jelzésként mondom:hónapok óta csak és kizárólag aszkorbinsavval kezelt vízzel cserélek..semmi gond vele,sőt roppant módon meggyorsítja a dolgot!Ajánlom..köszönet a valamikori blogért a szerzőnek!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
legközelebb csinálok fényképet bár remélem nem lessz legközelebb mert kinyirta a kis similiseket is.
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
szotyika beküldte: Gábor azt a feltapadást egy penészgomba miatt lehet tapasztalni, sajnos nálam is előfordult már és a mai napig is előfordul de csak és kizárólag a frissen kelt coryknál, kb egy óra alatt le tudja rendezni az egész állományt , sajnos a xantakridin sem segit ilyenkor. és ennek az a látványos vonzata van hogy feltapadnak a szivacsra , szűrőközegre. sajnos jelenleg a napoensiseknél tapasztalom.
Tamás legyél szíves mesélj még erről-ha lehet képekkel is illusztráld a dolgot,és fejtsd ki bővebben mi ez a fránya penész?Én semmiféle állat kínlódását nem nézem jó szemmel,a kis coryk meg főleg a szívem csücskét jelentik...beszéljünk róla,valahogy oldjuk meg-hátha valaki okosabb!
Megjegyzem hogy jó ideje már csak metilénkéket használok,de tudom hogy a mester viszont csak és kizárólag xantát....így a "gyógyszer"nem lehet magyarázat,hiszen ő még semmi ilyenről nem mesélt mint ami nálad van.Lehet hogy valamiféle betegségtől gyengék a halak,és azért tudja odaszippantani őket a szivacsszűrő?Nem láttam még ilyet,érdekelne a dolog!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A medencékben kis mozgolódás támadt ahogy fejlámpámat a leggyengébb fokozatra állítottam,fényét inkább a víz felszínére irányítva..nem akartam én megzavarni őket,inkább azt szerettem volna már ezredszer megnézni hogyan pihennek.
Gondolataim:igaz hogy afféle buldózerként túrják az aljzatot,igaz hogy a legkisebb eleség vízbe érkeztekor kivágódnak a paleatusok,de a pihenés az más tészta....vagy csak nem jutott nekik megfelelő búvóhely?Ez nálam lehetséges...anciék keményen bevédenek minden egyes lehetőséget ha takarásról van szó.De mégis-hogy lehet az,hogy pont a paleatusok ilyen "bénák",hogy lehet hogy éppen ők megalkusznak a levelek nyújtotta takarással?Hmm...jó pár generáció óta tartok már belőlük,mindig figyeltem a nyugodt elhelyezésre,a zavarás minimalizálására-lehet hogy megszokták már anciék torzsalkodását,és jobbnak látják itt pihenni?Nem tudni-tény hogy napközben mindig az aljzaton vannak,a legkisebb tetőüveg érintésre már vágódnak is aljzatot turkálni-igaz ekkor az ancisereg pihen!
Robi nekem nem tűnik rendellenesnek halaid kinézete,képeid alapján megfelelő állapotban,és kondícióban vannak...de hogy a fenében állnak meg függőlegesen a műanyag szűrőd oldalán?
Lehet hogy kicsikét élénkebb áramlás,és oxigén beoldás lenne a célszerűbb..talán akkor nappal is az aljzat közelében kutakodnának?Ám lehet hogy a torpedók elfoglalják a rejtekhelyeket,és még ha nem agresszívak akkor is csak jelen vannak....
Halaiddal semmi gáz-nevelgesd csak őket!Baj akkor lenne ha bármi olyan rendellenességet figyelnél meg ami kétségessé teszi egészségüket,vagy nem táplálkoznának.Meglátjuk később hogy viselkednek-viszont ha nincs,akkor készíts még nekik pár búvóhelyet!
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
kepfeltoltes.hu/130406/DSC01862_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/130406/DSC01863_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Pandaikrák..mondom én hogy törekedsz!
www.akvariummagazin.hu/index.php?option=...l%C5%91rxxl&Itemid=1
A blog hozzászólásainál is olvasgass-a többit pedig itt a kedvedért:a pandaikrák a nálam lévő vízparaméterek között már a 2-3. napon nagyrészt elveszítik a visszatapadó képességüket,ezért ha menteni akarsz akkor ez előtt tedd meg!Jelzem nem arról van szó hogy a tenyészállat által feltapasztott ikra leesne,hanem a leszedett ikra már nehezebben tapad fel egy keltető falára ez idő elteltével.Külön keltetni mindig ugyanabban a vízben ajánlatos-pandáknál a keltetési hőmérsékletet mindenképpen jobb 24 fok környékére belőni szerintem.
A barnuló ikrák eredményesek lesznek,feltéve hogy továbbra is megfelelő oxigén szintet tartasz nekik,és nem lép fel semmi különös gond.Bár egy anya viszonylag kevéske ikrát ad,azért rendkívül megéri egy szép panda csapatot nevelni magunknak-egyszerűen hihetetlen milyen impulzív látványuk egy coryfan számára!
Ikramentéskor nem tudok neked pontos időszakot mondani,én viszont megvárom az első 24 órát,és csak a barnuló szemeket mentem....egyébként igen hamar látható már hogy melyiknek van esélye kis hallá válnia-meglásd nem nagy pukkanás ez!:)Igen,RC nagyszerű társ lehet nekik a kelésig-mintha gondoznák az ikrákat,és az esetleg mégis megpenészedő szemeket kigyomlálva segítőtársaink is lehetnek.A szikzacskós ivadékot esetleg viszont zavarhatják állandó tapogatásukkal,így jószerével okosat mondani nem tudok e kérdésben...
Jó olvasgatást a témában-ha további olyan kérdésed van amire tudok válaszolni bátran szólj!
Jujj..a pandaikrák hajlamosak nálam a lepergésre 6.5 ph alatt,de remekül termékenyülnek akár 7.9-ig is!
- Gabor77
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 124
halőrxxl beküldte: A végén még panda nagyhatalom leszel,ami csodás dolog lenne!
Hát, sajnos nem így áll a dolog egyelőre. Pont most láttam, hogy az egyik neon kerget egy átlátszó kis cikázó valamit (nem tudom, hogy kis panda, vagy kis RC volt-e), és bár nem láttam mi lett a vége a dolognak, mert eltűntek a fa mögött, de ha így rá vannak állva, akkor előbb utóbb utolérik
Az mennyire megoldás, ha az üvegről lebányászom az ikrákat (ha lesz még persze), és átteszem a növendék RC-k közé, nem sérül ilyenkor az ikra? Mikor érdemes, ha megoldható, mikor még világos, vagy mikor már sötétedik?
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Muszáj vagyok a szobaajtót becsukni, mert nem tudnék aludni a kluttyogástól, amit a trili csapatom csinál.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Nos,akkor csak afféle coryknál szokásos punnyadásról van szó,semmi gáz!A cakkos farok-ha nem degeneratív vagy betegségből adódó hanem szimpla beszakadozás valami tereptárgytól szintén nem nagy gáz-azért figyelj rájuk!Lassabbak kicsit mint az aeneusok,növésben is...majd felnőnek!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Nem tudom hogy Robinál ez van-e,mert ahogy írja áramlás ott ahol feltapadnak nulla....ráadásul felnőtt az állománya a"akik" már atomerőben kell hogy legyenek.Egyáltalán nem értem hogy mi lehet a baj,de ha rajtam múlna kitenném a szívem bármelyikőtök páncélosáért az tuti.Remek halak-alig várom hogy folytassa Robi,de addig mutathatnál pár fotót te is.
Említed a nápóid gondját-a betegséget te akkor beazonosítottad-én pedig felhívom a figyelmed a lassú növekedésük miatti érzékenyebb voltukra.Igazából nem ajánlom más fajjal közösen nevelni,jobban szeretnek a maguk nyugodtságával táplálkozni.Én most panda kicsikkel megpróbáltam összetenni őket-már látom hogy ez sem ok.A pandák "lenövik" őket,pedig a nápók két hónappal idősebbek.Ki érti ezt?Ráadásul sokszor hallom azt a kifejezést,hogy a napoensisek nőnek mint a gomba...akkor én valamit nagyon rosszul csinálok:(
Egy további tippem:én rendszeresen teszek be ismert növekedési erényű ivadékokat-3-4db-más,eddig még nem szaporított fajokhoz.Látni szeretném hogy azokhoz képest hogy fejlődnek,és levonom a konzekvenciát-vagy amit én annak hiszek!
Folytassuk,minden érdekel ami cory-még a betegségek is.
De nézd már..a nagy post írás közben Robi már hozzá is szólt..na olvassuk csak el!
- Robi0108
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy