- Köszönetek: 1688
Corydorasok
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Márk:igazad van...eredetileg az Aqualog katalógusok is ilyen célzattal készültek,hogy a befogott-tartott halainkat gyorsan meghatározhassuk-de vannak tévedések nyilván.Nincs más:olyanra kell bíznom a vadbefogást,akiben bízom..de a világon senkit nem ismerek aki ezt megtenné nekem.Ráadásul szeretnék is ott lenni mikor megteszi....begázolni a folyóba,vagy éppen a patakok langyos vizében a behajló bokrok gyökérrengetegében hálózgatni..meg ilyenek.Javaslom magamnak/
Mac:az úrnak mondd el léccike hogy nem jól tartja a corykat...nálam vízben is ellehetnének-persze élő valójukban!
Balázs7710:igazad van,lehet ezt tenni.De valahogy azt érzem hogy mégis jobb lenne nekik ha legalább az aljzatukon nem járhatna át a víz-mit szólnál egy beszabott üveghez,vagy cserépdarabkához abba a hálóba?Így a legapróbb eleségdarabka sem pottyanhatna ki belőle,ráadásul az esetlegesen kis coryjainkat a hálón át csipkedő nagyobb halak elől is nyugvást találhatnának.Én mindenképpen tennék be nekik rejtőzködésre alkalmas helyet is,ahol a fény elől is elbújhatnak ha éppen ezt szeretnék./Meg ha rajtam múlna kábeltévét,net hozzáférést is nekik..de ez csak poén!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Omen
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 104
A másik gondolatnál arra gondoltam , hogy a tenyésztők nemesítők mindig azon fáradoznak , hogy csiszolgassák valamint gondosan válogassák általuk kiemelt szempontok szerint egyedeiket . Valamint sokan keresztezik a fajokat melyekből mint az feljebb kiderült létre jöhetnek szaporodásra képes utódok is . Ezekből lehetnek szép esztétikus új fajok .
Viszont abban teljesen igazat adok hogy ennek akkor van értelme ha pontosan megkülömböztethető az eddigi variánsoktól .
Tudod halőrxxl teljesen igazad van !!!
Én sem érteném magam ha ennyire nem figyelek oda !
Nem tudom hogy csináltam , de itt kétszer is sikerült megint elírnom .
Fajokról beszélek fajták helyett
Kész lettem teljesen magamtól .
Nem tudom miért !
Tisztában vagyok a fogalmakkal , mert kutyákat tenyésztettem és kiképzéssel foglalkoztam évekig .
Elnézést kérek , hogy össze zavartam a dolgokat !
Kapkodtam a levél megírásával bevallom töredelmesen !
Elnézést még egyszer .
Inkább megvárom a késő estét és csak akkor írok így nem vonja el a figyelmem semmi !
Üdv Misi
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Tudod sokan elkezdenek kapkodni ha bármilyen szaporulatuk,vagy ikrájuk van...elkezdenek mentegetni mindent,és nem készülnek föl a kis jövevények fogadására kellően.Sajnos előkészületek nélkül nem garantálható hogy akár az ikrák,akár a kis halak méltó körülmények közé kerüljenek,ilyenkor sok a sikertelen keltetés-nevelés.Aki bármit szaporítani szeretne annak fel kell készülnie megfelelő technikával,és megfelelő eleségekkel is.Nem elég az ahogy sokan gondolják:majd a nagyok eleségéből adok nekik kisebb darabokat..nem.Főleg a kis méretű ivadékoknál akár 100%-os is lehet az elhullás a nem megfelelő méretű eleségek miatt.Az aeneus-a halad,ha "kékpajzsos-ivadékai bizony nem egetverően nagyok..helyes táplálás mellett azonban mint a fű,úgy nőnek!
Meglátod,eldöntöd hogy legközelebb mit szeretnél...megbeszéljük majd itt a kollégákkal hogy mi a teendőd ha szeretnéd őket szaporítani,rendi?
- kollagén
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 0
Üdv!Attila
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- kollagén
- Nem elérhető
-
- karancsalja66
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 83
szellőztesd és tegyél bele penészedésgátlót. Csak azért mondom mert a többi hal megeszi az ikrát
Attila
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha nem mented őket reggelre lerendezik az algázók..persze nem muszáj elvenni,talán marad pár belőlük!:)Gratulálok!
Pontosan milyen fajról beszélünk egyébként?
- kollagén
- Nem elérhető
-
fehér színű, kissé áttetsző, kb1mm átmérőjűek
van kettő almacsigám, de ugy tudom h azok a vizfelszin főlé teszik a tojásokat...
az előbb megnéztem és az egyik almacsiga pihen mellettük.és két helyen is van a medencében, de jó sok, nem csomókban, viszonylag egymás mellett
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Milyen halaid vannak a medencében,és a rakott ikrák nagysága-színe milyen?Talán ez is elég lesz....
- kollagén
- Nem elérhető
-
- kollagén
- Nem elérhető
-
- mark24
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 107
WF adolfoi, duplicareus, na igen... Honnan leszel biztos a fajazonosságban? Nem becsülők le én senkit, de 100%-osan megbízol az exportőrban, befogóban? Mi van, ha vadon is hibridizáltak?
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
www.nature.com/nature/journal/v469/n7328.../nature09660_F1.html
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Az 536.számú postodban megtalálható linkedet reggel én is megtaláltam..belemerültem,de sok faj kromoszómaszámára nem volt adat.Talán jobb is-viszont azt gondolom hogy sajnálom a hibrideket.Főleg azt a kereszteződést amit te említettél-a fenébe,sima arcuatusról alig hallani,keverékként meg sikerült valakinek?
E legutóbbi linkedet is "tanulmányoztam" már....de az istennek vissza nem térek rá,mert szárazságban veri a Góbi-t.Azt hiszem az én tudásszintemhez már túl magas az általad feszegetett téma-de igérem amint eljutsz ahhoz hogy az összes "egér" egy őstől származik ismét utánaolvasok!:)Nullának-kevésnek érzem az előtanulmányaimat ahhoz hogy túl mélyen belemerüljek a genetika tudományába-hiszen a hivatásos profik is sokszor elbizonytalanodnak manapság.Legjobban talán akkor járnánk ha saját magunk kitapasztalta ösvényeket járnánk szvsz...Jó nektek hogy guppiztok-ott nem kell tartani sok faj beolvadásától,és biztosak lehettek benne hogy ami ma guppi,az holnap is az lesz/nem sorolják át,nem derülhet ki hogy nem is tiszta hanem keverék/
Végül is arra jutottam ismét hogy "suszter a kaptafánál"...ha rég a saját elgondolásom szerint csinálom a hobbit,akkor már kár lenne módosítani.
Anno mikor szembesültem azzal hogy az akkor hőn szeretett ancijaimat nem bírom meghatározni igen csalódott voltam-hiába olvastam utána,sehol érdemit nem találtam a könyveimben.Már tudom miért...ki tudja melyik halfajok keverékét tartjuk ma anciként.Nem akarnék a corykkal is így járni-ezért ellenzek minden keveredéssel járó akár spekulatív,akár csak véletlen szaporítást fajok között.
Egy példa:a nyári börzén te is segítettél átrakni a Pecajocótól származó halaimat kinn az utcán-emlékszel?:)Hazatérve azonnal megtekintettem ismét halaimat-és amit barátom loxozonusként vásárolt anno a boltban,arról kiderült számomra hogy axelrodi "A" variáns..mégcsak nem is a "B",ami azért téveszthető egy futó pillantással ha valaki nem figyel oda/és azt szeretné hogy loxozonusok legyenek!
Ezzel kapcsolatosan az nem fér a fejembe,hogy hogy lehet a kereskedelemben néha totálisan rossz meghatározású halat kapni....érted már?Ha még a hibridek is bejönnének,huhh!
Omen: megint kiestem a képből...na majd elmagyarázod ok?
Ui.:kis lazítás..ha valaki tudja a választ meghajolok előtte!Nos:a gyertya közepének a fele nyolccal szorozva milyen végeredményt ad?
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
kis anyag: genetika.bio.u-szeged.hu/GenBS/PDF/13.Fejezet.pdf
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Omen
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 104
Meg próbálom még egyszer elküldeni valamint megírni mire is gondoltam .
Mobilról írok és nem mindig tölti be az oldalt
Igen történt egy kis elìrás a nagy sietség és harcban miközben 8 és fél hónapos kisfiam is erősen érdeklődik már a billentyűzet iránt
Igen a fajtákra gondoltam ! A fajok közti keveredés az már egy meredekebb téma .
A tapasztalat majd megmutatja kijelentés azt jelenti , hogy a közel jövőben szeretnék beszerezni nagyobb alapterületű akváriumokat melyekben akár 2-3 fajtát is tarthatnék . Ez volt az alap gondolata a kérdésemnek , hogy össze ívhatnak e .
Ezután ha elhelyeztem őket közös medencébe akkor a tapadztalat megmutatja hogy össze ívnak e . Ha igen és raknak is ikrát e közös medencében akkor a választ megkapom . Na most mivel a gondolat menetbe jobban bele csavarodtunk mint gondoltam
Külön medencében ezeket esetleg lehet tovább vizsgálni .
A tiszta vonalú egyedek szaporítása csak külön tenyész medencében végezném hisz nem azért szerzem be a szép kis halacsaim hogy keverékeket tartsak utána .
A másik gondolatnál arra gondoltam , hogy a tenyésztők nemesítők mindig azon fáradoznak , hogy csiszolgassák valamint gondosan válogassák általuk kiemelt szempontok szerint egyedeiket . Valamint sokan keresztezik a fajokat melyekből mint az feljebb kiderült létre jöhetnek szaporodásra képes utódok is . Ezekből lehetnek szép esztétikus új fajok .
Viszont abban teljesen igazat adok hogy ennek akkor van értelme ha pontosan megkülömböztethető az eddigi variánsoktól .
Remélem sikerült így kutyafuttában pontosan megfogalmaznom mire is gondoltam .
Majd később leszek még mert közben tanfolyamozok is
Üdv Misi