- Köszönetek: 1688
Corydorasok
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Ha később is folytatni akarod az élő eleségek etetését van másmilyen kultúrád is?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Omen
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 104
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Haladsz...ám jó Anubias hajtás is,amit az üveghez közel rögzítesz az aljzatra.Nem az aljzathoz-hiszen sokszor minden aljzatot nélkülöző akváriumban kíséreljük meg az ikráztatást...Bújási lehetőséget okvetlenül adj nekik..magával a bújókával is rögzítheted a növényt!
Alig várom hogy az oldalüvegeiden,és a növényeken megjelenjenek nálad az ikrák...ám van egy roppant fontos kérdésem:ivadéknevelő eleséged milyen van?
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Na így meg muszáj voltam nagyobb akiba tenni őket , mert a növény sehogy nem fért el
Remélem nem sínylik meg .
Adtam nekik egy szép adag tubit amit hamar be is nyomtak !
halőrxxl
Amit meg a hobbyzásról írtál , kikkel és , hogyan azzal teljesen egyet értek !
Végre egy hely ahol meg van mutatva hogy lehet ezt így is .
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Igazatok van..mindkettőtöknek,de csak részben!:)Lényeges az hogy mit értünk tejfehér színű ikrán..mert amit én,az sajnos mind terméketlen:(Már a lerakás után röviddel megfigyelhető az ikra színének változása,mely idővel még kifejezettebbé válik.Amennyiben opálosból a barna enyhébb változata felé tolódna el az ikra színe akkor nagy eséllyel egy megtermékenyült ikraszemmel állunk szemben....viszont ha semmiféle elszíneződés nincs még másnapra sem-hát akkor abból biz nem igen lesz kis cory!
Sajnálom hogy képet feltölteni nem tudok..a mai hajnalon kezdődött el ismét az aeneus/eques ikrázás nálam,délutáni hazatértemkor már csodásan megfigyelhető volt a fenn vázolt folyamat.Jó eséllyel már meg is tudom állapítani hogy most sincs kiemelkedő százalékú termékenyülés....talán ha a 60%-ot közelíti.Tehát van min dolgoznom még velük...
Omen:az az egy szem ikrád termékeny!:)Tegyél be az üveglapot majdnem érintő növényt,vagy mesterséges ikráztató közeget,és az áramlást oda irányítsd...holnap meg szólj hogy mennyi ikra került oda,oks?
Végezetül egy gondolatom még a "csapatunkról":mi halazni,hobbizni,és barátkozni járunk ide....azt érzem hogy ha van is néha egy kis súrlódás,azért a véremet adnám.Problémáinkat,idegbajainkat nem itt szeretnénk a nekünk oly kedves társainkra zúdítani..és nem vagyunk mindenképpen törtetők.Véleményalkotásunkkor meghallgatjuk a másik felet is....és egyáltalán nem baj ha nem nekünk van igazunk!:)Nem is az igazunkért postolunk mi..hanem a hobbiért,a kölcsönös segítségnyújtás kedvéért.Kapni nagyon jó-de tudod adni is!Mindazonáltal egy fórum olyan ahogy az userek,és a moderátorok-adminok alakítják....ha ez neked tetszik,nyilván jól teszik a fent említettek a dolgukat!
Pár hónapon belül lesznek saját nevelésű coryjaid..eszedbe fog jutni hogy neked is segítettek-és te is örülni fogsz ha segíthetsz majd!Bármit nyugodtan kérdezz meg..nincs buta kérdés,nincs legyintés ha másként tudod..megbeszélünk mindent!A tudás relatív....ki ebben,ki abban jobb-de kiegészítjük egymást!
Volt hogy nem értettek meg..volt hogy már én sem akartam hogy megértsenek.Ez azonban a hobbim-itt csak a legjobb hangulatban érdemes jó emberek között fórumozni!
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Ugyan csak C. aeneusokkal, és trilineatusokkal volt/van dolgom, de lerakáskor fehér az ikra, majd opálossá válik, végül barnás színezetet ölt. Ekkortájt - ha erős nagyítóval megnézed - kivehető a gerinc vonala, ill. a két pici pötty nem más, mint a kikeléshez közeledő cory szemei.
Persze, legjobban Gábor tudná elregélni a folyamatot, hisz' nagyobb Cory-spíler, mint jómagam vagyok.
Mary
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Elfogadom felajánlást és igyekszem gondosan odafigyelve tenyésztgetni őket !
Számomra igazán nagy megtiszteltetés hogy ilyen nagyszerű csapatot ismerhetek meg mint akik itt vannak!
Egy kicsit ismét kezd támadni bennem az "akvarista vírus" ahogy mmccannon mondaná
Egyúttal meg is köszönném neki , hogy meghívott közétek !
Köszönöm !
Jó éjt !
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Na kérdésem van
Van e különbség a megtermékenyített és a nem megtermékenyített ikra között ?
Teszem azt színben mert agy szerintem ikrát felfedeztem az akiban ami eddig tuti nem volt ott mert tiszta akváriumba tettem őket !
Eddig mindig csak tejfehér színű ikrákat láttam ez meg kicsit olyan áttetszőbb színű .
Viszont csak ezt az egyet látom .
Holnap próbálok képet csinálni róla !
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Mint írtam is késő tavasszal tervben van egy "Szent Hely"-en tett látogatás,amolyan tisztelgés,és bejelentkezés a mesternél..meg talán pár kollégával is összefuthatok.Tavaly napoensisekkel szerettem volna kedveskedni pár kollégának,most a paleatus van terítéken.Persze nem a ritkaságuk az ok,hanem az óvodai projekthez való alkalmasságuk,egy kolléga is szívesen fogadna párat hogy továbbajándékozza-és most már te is a listán vagy.
Tehát ha április végén a mesterünk ismét ad egy kis helyet medencéiben,akkor onnan bárki aki odalátogat meglepheti magát pár C.paleatussal....feltéve hogy még lesz:)!80-100db minimum a repi keretbe kerül-láthatod hát hogy részemről ez csak amolyan kedvesség felétek.Természetesen a minőség...na de majd magatok meglátjátok,ok?
Segíteni,és fórumozni..ezért vagyunk itt.
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Na kezdenek megnyugodni és esznek is rendesen !
Azért ma kedveztem nekik egy kis tubival be is habzsolták
Majd jelzem ha már telik a lány ikrával és várható valami eredmény .
Valaha azt tanultam kiscsikó koromban "Ha adnak fogadd el , ha ütnek szaladj el !"
Nagy részt meg is fogadtam e tanácsot oly értelemben ha valamit adtak mindig megkérdeztem mit adhatok cserébe vagy meg tudom e valamikor hálálni esetleg ha egyszer jól jönne a segítségem és tudok akkor szívesen segítek !
A mondás másik felét mindig elfelejtettem
Várok tovább türelmesen a ficánkákról meg (halőrxxl) beszélünk !
Köszönök minden eddigi segítséget !
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Na..a paleatusok csak nem jelentenek kihívást!
Dehogynem!A "legislegfapadosabb" coryk közé sorolt paleatus változatok,és az egyszerűbb aeneus variánsok is okozhatnak fejtörést!Nem úgy van ez kérem mint némely lazacnál hogy este kiteszem-reggel ikra-következő nap meg ivadék...A harcsákhoz kicsikét több türelem szükségeltetik,viszont van egy jó hírem:mi adjuk majd az itinert neked,sőt én a magam részéről interaktív ráolvasást is felajánlok számukra!
Jó viccelni-de van benne igazság.Ha eddig szépen rakták az ikrákat akkor nyilván kell egy kis idő a lánynak míg ismét betelik érett-lerakásra kész ikrákkal.Ezen időszakban nem kell okvetlenül magas tápértékű eleséggel etetni...sőt némi koplalás nem árthat.Adj neki időt hogy megszokja a helyet,kiismerje a lehetőségeket.Pár nap múlva tolhatod neki a komolyabb eleségeket,némi szárazzal akár.Búvóhely itt is igényeltetik számukra..főleg most az új kis medencében.Nyugodt helyre állítsd ezt a kis üvegcsét,nem baj az sem ha némi természetes fény eléri;).
Meglásd sikered lesz-mindannyian szurkolunk!
És akkor most had érdeklődjem meg tőled:vajon elfogadnál a késő tavasszal-április vége felé-pár paleatust normál úszóval,és a génjeikben rejtőző albínó eshetőséggel?
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Biztosan egy kicsit megzeppentek a költözködés miatt.
Amint végrehajtod a sokkolást, és tubit is nyomatod előtte, úgy be fognak indulni, hogy örülhetsz, ha az medence falai a helyén maradnak.
Mary
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Elég furán viselkednek így külön .
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
(ez volt a kakukk tojás)
Pasa: ki kell használni minden meglévő kis időt, az alvásra pedig túl sok megy el.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
már várom a holnapot
Tommy
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
(ezt a bejegyzést törölni fogom)
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Itt jegyezném meg hogy állandóan a te saját blogodon lévő linkajánlókat bujkálom mostanában...remek,és hasznos az a tudástár amit felhalmoztál.Amint felmerül valami érdekesebb téma azonnal rávetődsz,és ontod az ismereteket-ajánlod a klf.hivatkozásokat.
Ezért is itt "egyenesben" adom neked a nálam lévő helyzetjelentést.Tudom hogy a Black Venezuelák tetszenének neked a guppik alá-én pedig rajta vagyok a témán,egyenlőre azonban a vizem nevetséges valamit tartalmaz:(.De kérlek mindenképpen várd meg az én gonosz fényben izzó szemű coryjaimat...
További legjobb egészséget neked-nekünk pedig hamisítatlan,és sok Mátéfi linket,postot!
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy