Corydorasok

Több
13 éve 3 hónapja #321 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Tökéletes...ok,megnyugodtam:ügyesen előre gondolkodsz!
Ha később is folytatni akarod az élő eleségek etetését van másmilyen kultúrád is?

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, Omen

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 3 hónapja #322 Írta: Omen
Omen válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Sórákot fogok nekik keltetni , az úgy gondolom elég apró nekik , hogy meg tudják enni .
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 3 hónapja - 13 éve 3 hónapja #323 Írta: halőrxxl
:)
Haladsz...ám jó Anubias hajtás is,amit az üveghez közel rögzítesz az aljzatra.Nem az aljzathoz-hiszen sokszor minden aljzatot nélkülöző akváriumban kíséreljük meg az ikráztatást...Bújási lehetőséget okvetlenül adj nekik..magával a bújókával is rögzítheted a növényt!
Alig várom hogy az oldalüvegeiden,és a növényeken megjelenjenek nálad az ikrák...ám van egy roppant fontos kérdésem:ivadéknevelő eleséged milyen van?
Last edit: 13 éve 3 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 3 hónapja #324 Írta: Omen
Sziasztok !

Na így meg muszáj voltam nagyobb akiba tenni őket , mert a növény sehogy nem fért el :P
Remélem nem sínylik meg .
Adtam nekik egy szép adag tubit amit hamar be is nyomtak !

halőrxxl
Amit meg a hobbyzásról írtál , kikkel és , hogyan azzal teljesen egyet értek !
Végre egy hely ahol meg van mutatva hogy lehet ezt így is .

Üdv Misi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika, jocopoco95

Több
13 éve 3 hónapja #325 Írta: halőrxxl
Zavarba hoz az akvarista hugom....de mindannyian tanulni járunk ide is-ezért érzi néha azt az ember hogy a másik milyen okosakat mond.Esetemben néha a ráhibázás is szerepet játszik..de félre a tréfával,coryzzunk!:)
Igazatok van..mindkettőtöknek,de csak részben!:)Lényeges az hogy mit értünk tejfehér színű ikrán..mert amit én,az sajnos mind terméketlen:(Már a lerakás után röviddel megfigyelhető az ikra színének változása,mely idővel még kifejezettebbé válik.Amennyiben opálosból a barna enyhébb változata felé tolódna el az ikra színe akkor nagy eséllyel egy megtermékenyült ikraszemmel állunk szemben....viszont ha semmiféle elszíneződés nincs még másnapra sem-hát akkor abból biz nem igen lesz kis cory!
Sajnálom hogy képet feltölteni nem tudok..a mai hajnalon kezdődött el ismét az aeneus/eques ikrázás nálam,délutáni hazatértemkor már csodásan megfigyelhető volt a fenn vázolt folyamat.Jó eséllyel már meg is tudom állapítani hogy most sincs kiemelkedő százalékú termékenyülés....talán ha a 60%-ot közelíti.Tehát van min dolgoznom még velük...
Omen:az az egy szem ikrád termékeny!:)Tegyél be az üveglapot majdnem érintő növényt,vagy mesterséges ikráztató közeget,és az áramlást oda irányítsd...holnap meg szólj hogy mennyi ikra került oda,oks?:)
Végezetül egy gondolatom még a "csapatunkról":mi halazni,hobbizni,és barátkozni járunk ide....azt érzem hogy ha van is néha egy kis súrlódás,azért a véremet adnám.Problémáinkat,idegbajainkat nem itt szeretnénk a nekünk oly kedves társainkra zúdítani..és nem vagyunk mindenképpen törtetők.Véleményalkotásunkkor meghallgatjuk a másik felet is....és egyáltalán nem baj ha nem nekünk van igazunk!:)Nem is az igazunkért postolunk mi..hanem a hobbiért,a kölcsönös segítségnyújtás kedvéért.Kapni nagyon jó-de tudod adni is!Mindazonáltal egy fórum olyan ahogy az userek,és a moderátorok-adminok alakítják....ha ez neked tetszik,nyilván jól teszik a fent említettek a dolgukat!;)
Pár hónapon belül lesznek saját nevelésű coryjaid..eszedbe fog jutni hogy neked is segítettek-és te is örülni fogsz ha segíthetsz majd!Bármit nyugodtan kérdezz meg..nincs buta kérdés,nincs legyintés ha másként tudod..megbeszélünk mindent!A tudás relatív....ki ebben,ki abban jobb-de kiegészítjük egymást!
Volt hogy nem értettek meg..volt hogy már én sem akartam hogy megértsenek.Ez azonban a hobbim-itt csak a legjobb hangulatban érdemes jó emberek között fórumozni!:)

Több
13 éve 3 hónapja #326 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Az jó jel, mert életképes az ikra.

Ugyan csak C. aeneusokkal, és trilineatusokkal volt/van dolgom, de lerakáskor fehér az ikra, majd opálossá válik, végül barnás színezetet ölt. Ekkortájt - ha erős nagyítóval megnézed - kivehető a gerinc vonala, ill. a két pici pötty nem más, mint a kikeléshez közeledő cory szemei.

Persze, legjobban Gábor tudná elregélni a folyamatot, hisz' nagyobb Cory-spíler, mint jómagam vagyok.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Omen

Több
13 éve 3 hónapja #327 Írta: Omen
halőrxxl :
Elfogadom felajánlást és igyekszem gondosan odafigyelve tenyésztgetni őket !
Számomra igazán nagy megtiszteltetés hogy ilyen nagyszerű csapatot ismerhetek meg mint akik itt vannak!
Egy kicsit ismét kezd támadni bennem az "akvarista vírus" ahogy mmccannon mondaná :)
Egyúttal meg is köszönném neki , hogy meghívott közétek !

Köszönöm !

Jó éjt !
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 3 hónapja #328 Írta: Omen
Sziasztok !

Na kérdésem van :P
Van e különbség a megtermékenyített és a nem megtermékenyített ikra között ?
Teszem azt színben mert agy szerintem ikrát felfedeztem az akiban ami eddig tuti nem volt ott mert tiszta akváriumba tettem őket !
Eddig mindig csak tejfehér színű ikrákat láttam ez meg kicsit olyan áttetszőbb színű .
Viszont csak ezt az egyet látom .

Holnap próbálok képet csinálni róla !

Üdv Misi

Több
13 éve 4 hónapja #329 Írta: halőrxxl
Nem cseréről van szó kollégám....ezt csak úgy adom!:)Legyen azonnal más vérvonalad is,meg aztán talán én is jobban érzem magam ha értelmét látom a velük való foglalkozásomnak;)...
Mint írtam is késő tavasszal tervben van egy "Szent Hely"-en tett látogatás,amolyan tisztelgés,és bejelentkezés a mesternél..meg talán pár kollégával is összefuthatok.Tavaly napoensisekkel szerettem volna kedveskedni pár kollégának,most a paleatus van terítéken.Persze nem a ritkaságuk az ok,hanem az óvodai projekthez való alkalmasságuk,egy kolléga is szívesen fogadna párat hogy továbbajándékozza-és most már te is a listán vagy.:)
Tehát ha április végén a mesterünk ismét ad egy kis helyet medencéiben,akkor onnan bárki aki odalátogat meglepheti magát pár C.paleatussal....feltéve hogy még lesz:)!80-100db minimum a repi keretbe kerül-láthatod hát hogy részemről ez csak amolyan kedvesség felétek.Természetesen a minőség...na de majd magatok meglátjátok,ok?:)
Segíteni,és fórumozni..ezért vagyunk itt.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, jocopoco95, Omen

Több
13 éve 4 hónapja #330 Írta: Omen
Köszönöm a ráolvasást :P
Na kezdenek megnyugodni és esznek is rendesen !
Azért ma kedveztem nekik egy kis tubival be is habzsolták :)
Majd jelzem ha már telik a lány ikrával és várható valami eredmény .

Valaha azt tanultam kiscsikó koromban "Ha adnak fogadd el , ha ütnek szaladj el !"
Nagy részt meg is fogadtam e tanácsot oly értelemben ha valamit adtak mindig megkérdeztem mit adhatok cserébe vagy meg tudom e valamikor hálálni esetleg ha egyszer jól jönne a segítségem és tudok akkor szívesen segítek !
A mondás másik felét mindig elfelejtettem :P

Várok tovább türelmesen a ficánkákról meg (halőrxxl) beszélünk !

Köszönök minden eddigi segítséget !
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 4 hónapja #331 Írta: halőrxxl
:)
Na..a paleatusok csak nem jelentenek kihívást!
Dehogynem!A "legislegfapadosabb" coryk közé sorolt paleatus változatok,és az egyszerűbb aeneus variánsok is okozhatnak fejtörést!Nem úgy van ez kérem mint némely lazacnál hogy este kiteszem-reggel ikra-következő nap meg ivadék...A harcsákhoz kicsikét több türelem szükségeltetik,viszont van egy jó hírem:mi adjuk majd az itinert neked,sőt én a magam részéről interaktív ráolvasást is felajánlok számukra!:D
Jó viccelni-de van benne igazság.Ha eddig szépen rakták az ikrákat akkor nyilván kell egy kis idő a lánynak míg ismét betelik érett-lerakásra kész ikrákkal.Ezen időszakban nem kell okvetlenül magas tápértékű eleséggel etetni...sőt némi koplalás nem árthat.Adj neki időt hogy megszokja a helyet,kiismerje a lehetőségeket.Pár nap múlva tolhatod neki a komolyabb eleségeket,némi szárazzal akár.Búvóhely itt is igényeltetik számukra..főleg most az új kis medencében.Nyugodt helyre állítsd ezt a kis üvegcsét,nem baj az sem ha némi természetes fény eléri;).
Meglásd sikered lesz-mindannyian szurkolunk!
És akkor most had érdeklődjem meg tőled:vajon elfogadnál a késő tavasszal-április vége felé-pár paleatust normál úszóval,és a génjeikben rejtőző albínó eshetőséggel?:)

Több
13 éve 4 hónapja #332 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Légy türelemmel, Misi.
Biztosan egy kicsit megzeppentek a költözködés miatt.

Amint végrehajtod a sokkolást, és tubit is nyomatod előtte, úgy be fognak indulni, hogy örülhetsz, ha az medence falai a helyén maradnak. :laugh:

Mary

Több
13 éve 4 hónapja #333 Írta: Omen
Na nem történt semmi sztem azért mert a napokban megint raktak pár ikrát a közösbe.
Elég furán viselkednek így külön .

Több
13 éve 4 hónapja #334 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Majd ezt is töröld Pasa, de nem állom meg: Halőr kiszúrta rögtön, hogy csíkfélék:laugh:

(ez volt a kakukk tojás)

Pasa: ki kell használni minden meglévő kis időt, az alvásra pedig túl sok megy el.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika, Omen

Több
13 éve 4 hónapja #335 Írta: halőrxxl
Töröld csak mesterem...Gyula valódi bagoly-remélem nem az egészsége miatt van fenn ilyen későn/korán!

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #336 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
halazni sosincs korán :) én is 4 óta fent vagyok és bámulom ahogy kelnek az ifjonc trilik :laugh:
már várom a holnapot :):laugh:

Tommy
Last edit: 13 éve 4 hónapja by szotyika.

Több
13 éve 4 hónapja #337 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Az még rendben is volna, mert a fotó a fontos, de! A bejegyzés időpontja érdekes, 3:45! Az a nemsemmi!
(ezt a bejegyzést törölni fogom)

Több
13 éve 4 hónapja #338 Írta: halőrxxl
Aranyosak..ezek azonban nem "egerek"szvsz!;)
Itt jegyezném meg hogy állandóan a te saját blogodon lévő linkajánlókat bujkálom mostanában...remek,és hasznos az a tudástár amit felhalmoztál.Amint felmerül valami érdekesebb téma azonnal rávetődsz,és ontod az ismereteket-ajánlod a klf.hivatkozásokat.
Ezért is itt "egyenesben" adom neked a nálam lévő helyzetjelentést.Tudom hogy a Black Venezuelák tetszenének neked a guppik alá-én pedig rajta vagyok a témán,egyenlőre azonban a vizem nevetséges valamit tartalmaz:(.De kérlek mindenképpen várd meg az én gonosz fényben izzó szemű coryjaimat...
További legjobb egészséget neked-nekünk pedig hamisítatlan,és sok Mátéfi linket,postot!:)

Több
13 éve 4 hónapja #339 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon, szotyika, Omen

Több
13 éve 4 hónapja #340 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
hagyd őket és várj türelemmel, fajtól függ hogy mennyit és milyen időközönként ikráznak, de mindegyik fajnak van egy pihenési időszaka.

Tommy

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.262 másodperc