- Köszönetek: 486
Corydorasok
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
a lényeg hogy válassz ki egy szép kövér nőstényt, és két szép hímet, és rakd őket egy 10-20 literes akváriumba, melyet 24 fokos vízzel töltesz fel. Ha mindennel megvagy akkor jön az hogy adsz nekik egy kis hideg-sokkot ami a következőket takarja: fogsz egy kb 1 liter hideg vizet és beleöntöd a halak közé. Ha minden ok , azaz ikrával telt a nőstény akkor a hímek elkezdik hajtani már másnap reggel. és megtörténik az ikrázás.
Ha idáig eljutsz akkor szólj és mondom a többit is. De várom a többiek véleményét is .
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Kérlek, próbál meg egyet készíteni, és feltölteni, mert nekem az is megfordult a fejemben, hogy nem-e Synodontisod van...
Mary
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Omen
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 104
Róla szeretnék véleményt kérni .
Szeretnék megpróbálkozni a szaporításával .
Privátban némileg konzultáltam már halőrxxl szaktárssal és egyet értek a véleményével , viszont szeretnék megismerni minél több nézőpontot ahogy azt Ő is javasolta !
A vélemények után sztem lesznek kérdéseim is , remélem abban is tudtok majd segíteni
Üdv Omen
- Andyka01
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 2
Tegnap vettük 2db-ot és az egyik furcsán viselkedik.Sűrűn felmegy a felszínhez majd háton megfordulva picit úszik majd lemegy a fenékre.Ez normális lehet vagy beteg talán....?Eszik és más probléma nincs vele.
- branco
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 38
A hibrideket én sem értem-amúgy szerintem tényleg összeívnak, máshol is láttam már hasonló keverékeket-, de a többi nagyon tetszett, bár néhol hiányoltam néhány vízparamétert.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Imádom az ilyen képregényeket.
Viszont, aki meg meri kérni, hogy fordítsam le a krix-kraxokat, annak nem lennék a helyében...
Mary
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
és hogy tudta összehozni, mert természetes módon tuti nem:)
Tommy
- via_mala
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Figyelem, figyelem! Jónást várják a halban!
- Köszönetek: 15
www.nettaigyo.com/corydoras/diary/index-e.html
Van egy rész, amin kicsit fennakadtam: C.Trilineatus x C.Panda hibrid ...
Ha nagyon elkalandoznátok az oldalon, akkor a sok kriksz-kraksszon nagyon nem kell meglepődni, mivel japán a tenyésztő.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
(Pasa biztosan örülne egy szatyival.)
Hová valósi vagy?
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Nézzetek már egy kis rendetlenséget is mikor belemerülök a szortírozásba...
Ugye érthető már hogy miért szeretek rendet tenni?
A kiragadott részleten pedig nézzétek meg ahogy felhőben úsznak valahai halaim...imádtam őket!
További kellemes délutánt-megyek halazni!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Bennünket nem akarsz kicsapni arra a csodás helyre? A helyszínen eltöltve 1-2 hónapot többre mennénk, mint az éteren.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A cseranyagok,és a humin anyagok magukban szvsz kevesek lehetnek ahhoz hogy egy patakocska vizét lágyítsák-bár ha eredetileg is lágyabb a vized,akár még szuper is lehet!Én a Bükk nyúlványán lakom-Borsodi dombság-és az ilyesmi vizekért epekednék.
Ohh..látom már válaszoltál is..hát hogyne ismerném a Szarvaskő nevű kis települést!Sőt rengeteget kirándultunk is arrafelé minden egyes egri kapcsolatommal-a családdal pedig még a környező hegyeket is bejártuk,a Keselyűbércen található várat is beleértve...esküszöm az ország egyik legszebb helye!
Virtuálisan is szia akkor Balázs!
Ám az a patak olyan hideg....de majd idővel beszélünk még róla,ma meg fogadjátok gratulációmat az évfordulóra!Valaha-vagy 25 éve-partján közvetlenül a Vár alatt annyi hóvirág volt...a hegyoldalakban meg mezőkben az odvas keltike nevű csodás kis virág-csoda a hely,nem csoda hogy kiemelten védik!
Megjegyzem,hogy a falu egyik legjobb lelőhelye az olyannyira kedvelt éger tobozkáknak-a falun kívül viszont a természetvédelmi területen ne nyúljunk semmihez!Az Eger patak csodásan hömpölygő vize vág keresztül a településen,benne fantasztikus gabbró köveket szedegethetünk,melyek az akváriumban is megállják helyüket,vulkanikus származásuk lévén nem keményítik a vizet-magam is használom!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Legalább engem ne urazz kérlek;) Ha jól asszociálok a nickedből még akkora korkülönbség sincs ami indokolná.Meg aztán tudod hogy mindenki a netikett szerint tegeződik,itt meg mindenki ismerős-haver lesz egy idő után!:)Estefelé nézz be a chatre is ha időd engedi...ott pillanatok alatt magad is kapcsolódsz majd a köreinkbe...már ma is várunk!
Te,olyan dolgokat mondasz melyek igen felkeltették a kíváncsiságom-erdő közepén laksz,vulkanikus a víznyerő helyeitek alapkőzete...nos erre vonatkozó kérdéseket nem illik nyilvánosan a fórumon taglalnunk,de igen sokat kérdeznék tőled az tuti!
Nem gondolom hogy a víz emberi fogyasztásra való alkalmassága okvetlenül alkalmassá teszi akvarizálásra is-felénk is vannak olyan források melyek vizét még el is hordják.Persze ezek vize kénes,így akár némely még gyógyvíz számba is vehető lenne..mégsem akvarizálnánk benne szvsz!Na meglátjuk majd az adott válaszaid alapján-este 7-8 felé néha kukkants be a chatre,ok?
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Helyedben alaposan megvizsgálnám a patakot:
- honna hová folyik,
- van-e az útjában potenciális szennyező (még egy nemzeti parkban is lehet, sajna),
- pH, kH, GH, NO3, NO2, NH3,
- hőm. ingadozás,
- sebesség - ne feledd, hogy a trilik nem sebes vizek lakója,
- milyen a meder alja (van-e olyan, ami megsértheti bajszukat, vag a halakat)
A tó nem túl pompás ötlet, azt hagyd meg elevenszülőknek, lazacoknak, stb.
No, kezdetnek ennyi, apránként görgessük tovább a gondolat gombolyagját.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Kerti tóba?Mindent mérj,és megfelelő hőmérséklet-jó vízkémia mellett támogatom az ötletet.
De:a lakótársakra figyelj,és a betelepülő lakótársakra is.Szitakötő lárva,csíborlárva/bogár necces,algásodó víz az eutrofizációs szakaszban szintén ellenjavallt.A hőmérsékletre kiemelten figyelj léccike-sokan abban a tévhitben vannak,hogy azért mert kibírják a hidegebb vizet is,a trópusi halak tarthatóak hosszú távon akár 18 fokon is-az emésztéssel stresszel mit sem törődve.
Te,tudod hogy amíg nem paradicsomot termeltem a kerti tó helyén nekem is voltak ilyen gondolataim?Sőt..még anciknak való vízfolyást is szerettem volna remekelni,aztán az élet átírta a törekvéseim irányát.Viszont rendkívül érdekelne a dolog...idővel én is csatlakoznék a corykat nyaraltató csapathoz!:)Kérlek beszéljünk erről majd bővebben-elméleti tudásom van csak e témában,érdekelnének a gyakorlati tapasztalatok!
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Amit szeretnék (még) az egy Procambarus enoplosternum, püspöklilás tünemény:
Procambarus enoplosternum
Mit szólsz hozzá?
Ujjuj! Nagyon ki fogok kapni az OFFolásért.
Mary
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Itt a legjobb helyen vagy, mert ha eddig nem váltál szenvedélyes akvaristává, itt biza' - a sok vírushordozó között - meg fogsz fertőződni.
Ürólök, ha barátaimmal segítségedre lehettünk, és mindannyiunk nevében mondhatom, a továbbiakban is számíthatsz ránk.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ez már a hobbi egy más ága...de ami kicsit is extrém-szóval ismersz!
Balazs7710:szia,üdv a fórumon,és természetesen érezd maga otthonosan!:)Talán azért érzed hogy kicsit elhivatottak vagyunk,mert többünknél valódi szenvedély a hobbi ezen ága.A magam nevében állíthatom neked hogy egyáltalán nem érzem munkának az itteni postokat...élből,mondhatni zsigerből írogatok,nagy lelkesedésemben néha persze tévedgetve is..;)Egy tanulási folyamatnak vagy olvasója részemről,ami el fog kísérni engem életem végezetéig.köszi a kedves szavaidat,legyél rajta hogy mielőbb a te kérdéseidet boncolgatva mi is okosodhassunk...szólj ha bármi ötleted,meglátásod van,de ha van olyan kérdésed amire tudunk válaszolni csak rajta!