- Köszönetek: 1688
Corydorasok
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Hatalmas fotók...
Tegnap délután két "panda-banda" került esélyközelbe hogy reprodukálhassák önmagukat..mindkettő már kora estére élt is a lehetőséggel-a nagyfoltosak is!
T.:Gábor
Ui.:hihetetlen szép halak...egészségesek mint a makk,mindent falnak..szó szerint tobzódnak mindenféle élő eleségben.Hihetetlen....köszönöm szépen a lehetőséget itt is!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- via_mala
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Figyelem, figyelem! Jónást várják a halban!
- Köszönetek: 15
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Omen
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 104
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Sima csapvíz ahogy mondják..de ha ragaszkodsz hozzá akkor elmondom:535ms,8.2 ph-ban is simán megy a dolog...legalábbis ma ment!
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Penészek ikráról képet az FB albumomban találhatsz. Úgy néz ki, mint egy virág.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4196765404637&set=a.1744922630100.98144.1449804495&type=3&theater
Mary
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Találtam kettő darab ikrát melyek el kezdtek bebarnulni sajnos elég eldugott helyen vannak .
Ezek lennének a jók igaz ?
Üdv Misi
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Mert amit olvastam róla az valami olyasmit írt hogy vékony fonalak állnak ki ezeken viszont csak egy vékony ködös burok képződött egy éjszaka leforgása alatt este 10-körül még tiszták voltak .
Gondolom kellett volna valami átmenetnek is lennie .
Vagy ez így kb 11 óra alatt is lezajlik ?
Üdv Misi
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Csak legyen némi eredmény !
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Most a következő ha ebből nem kel ki egy sem akkor sima tiszta állva hagyott csapvízzel nem próbálkozom .
A köv. próba forralt víz lesz és xanta , ha nem megy akkor olvastam a só is nagyon jó penészedés ellen így azt is ki fogom próbálni (ez a köv. kettő) .
Ha egyik sem válik be akkor veszek akváriumi használatra is alkalmas ioncserélt vizet , és a kér fertőtlenítési módszert kipróbálom (ebben az esetben valószínűleg nem lesz szennyeződés a vízben) !
előbb utóbb lesz eredmény is
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha kedved van "analizálhatjuk" is hogy miért bundásodnak az ikrák....azonban hogy lásd ez nem kizárólag a te hibád elmondok egy dolgot.Ezen a télen egyáltalán nem vagyok sikeres a halaimmal...valami lehet a vizemben,ami számomra rejtély.A legnagyobb elővigyázattal keltetek,patikai tisztaságban...alkalmazok metilénkéket-és már Xantakridint is ismét-mégis sorra penészednek el az ikráim.Rengeteg....van olyan ikrázás,hogy már pár óra múlva fehérednek sorra a rakott kis "ikratelepek",én meg állok tanácstalanul.Már a chaten is panaszkodtam....de én látom mi történik,igazatok van.
Ezért hát újfent csak azt mondhatom:valami van a vizemben ami eddig nem volt...de kár:(
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Na kicsit csalódottan keltem ma az ikrák áttekintésénél
Kb. 90%-a beszőrösödött egy két ikra van amin nem látok még .
Most már kivárom a végét , nem bolygatom .
Lassan kiderül lesz e kelés vagy sem .
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Omen:nehogy mindet kikeltesd ha apró és élő artemiát szeretnél!Mindig frissen kell keltetni,és a megfelelő nagyságút/"öregségűt" a megfelelő korosztályú halakkal feletetni.Persze a paleatusok már kezdetben is hatalmas ivadékok más corykhoz képest,de a frissen keltetett sóráknak párja nincs!
Valóban:én kikeltettem anno az összes petémet-mert féltem hogy a fagyasztás,és kissé régebbi voltuk majd használhatatlanná teszi a petéket.A friss rákocskákkal etettem,a maradékokat pedig lefagyasztottam-már az is elfogyott.Viszont erősen nehezítette felhasználásukat az,hogy fagyasztottan feloldva őket a vízben a szűrőim szépen összekapkodták a rákokat.Így mikor ezzel etettem mindig leállítottam a szűrést,aztán egy idő múlva aktivizáltam-tehát "munkás" a velük való pepecselés.Ha azt hinnétek hogy motoros szűrőkről van szó,akkor azt mondanám nem..hagyományos szivacsszűrők dolgoznak a keltető-előnevelőkben.
De még egy dolog az artémiaval kapcsolatosan:időben készíts/vegyél megfelelő szembőségű szűrőszitát hozzájuk!
Fényképezés:ne használj vakut kérlek ha csak nem muszáj...az üvegről visszaverődhet a fény ha nem jó szögből készül.Aztán a kicsike coryk sem szeretnék hozzánk hasonlóan hogy a szemükbe villantsunk,nem igaz?:)A paleatus ikrák tapasztalataim szerint nem érzékenyek a normál erejű fényre-persze én minden ikrát kissé árnyékoltabban keltetek.De igaz amit írsz:vannak fényérzékeny ikrák,valóban érdemes utánaolvasni ennek.
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Elvileg a link alapján amit küldtél akár öt napig is élnek kaja nélkül ill. nem is esznek , ezután kezdte el csak etetni őket .
Az ikrák színén még nem látok változást kis fekete pont mindben van amit meg tudok jobban nézni .
Holnap csinálok róluk pár közeli képet és jobban megvizsgálom őket kinagyítva
A vaku használata árthat nekik ?
Ha igen akkor hanyagolom .
Nem tudom ez mennyire buta kérdés, de eszembe jutott hisz az erős fény is lehet ártalmas .
Üdv Misi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha először csinálod meg fogsz lepődni hogy nálad is bejön a papírforma-ha kicsit is lelki társam vagy! Én bizony hitetlenkedve tapasztaltam anno hogy itt a fatornyos kis faluban is működik a dolog,és a közönséges asztali sónk is megfelelő/akkoriban még a tengerit ajánlották elsősorban/.
Figyelj a megfelelő lux értékre,hiszen ez befolyásolja a kelési eredményt...
Még egy nagyon fontos dolog amire mindenképpen kitérnék:a peteburkok elválasztásának kérdése.Egy régebbi AM-ben gyönyörűen leírja a mester hogy hogyan megy ez...[AM.2001./5] Én a mai napig a PET palackos keltetést alkalmaztam-néha 4-5 flakonban is "rotyogott" a víz.Kedvet érzek hozzá,de sajna kicsit borsos már nekem a pete-és nem keveset használtam.Tehát a peteburkok,és a ki nem kelt peték különválasztására ügyelj,mert némely hal nem tolerálja ha beleibe kerül->esetleges emésztési zavarok,de elhullás is valószínűsíthető!
Paleatusaiddal nem lesz gond-de mint minden ikrához ezekhez is eléggé intenzív áramlás kell,egyszersmind viszonylag magas oxigénszint.Ennek némileg ellent mondani látszik a szomszéd kis srác tapasztalata,aki egy kis festékes tálkában keltette ki a pár ajándék ikrámat...szóval ennyit az aktuális nagy tudásomról!
Kissé könnyed hangot ütöttem meg e postban...de nem feltétlenül semmitmondót.Itt a hétvége,vannak ikráid-hajrá hát,figyeld meg ahogy némely sötétedik,némely viszont kifehéredik,majd később "bundásodik".Ha indíttatásod van rá ezeket a terméketlen ikrákat akár el is távolíthatod....
Drukkolok neked..igen jó példája annak hogy mekkora érdeklődést generál egy "egér" ikrázása is!
- Omen
-
- Nem elérhető
-
Az ikrázáshoz a feltételek megfelelőek voltak .
Ha a kelésnél igen alacsony vagy nagyon jó lesz a %-os arány akkor úgy gondolom van értelme a többi paramétertis megvizsgálni és a következőkben ezekhez az értékekhez közelit beállítani .
Amiben ikráztak és vannak egyszerű xantával kezelt csapvíz 24fokon tartva .
Halőrxxl :
Figyelni fogok az artemia keltetésre előtte lehet csinálok egy próba keltetést .
Csak hogy lássam hogyan is működik a dolog .
Még sosem csináltam
Szép napot !
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Jövőbeli referenciaként jegyezd fel a keltetőmedence vizének főbb paramétereit, mely napon lettek elvéve az ikrák, milyen szert adagoltál a vízbe, mikor vetted észre az első kelést, milyen volt a kelési arány, stb., stb.
Ismerlek, nagyon alapos, és gondos akvarista vagy, ezért kívánom, hogy "erőfeszítéseidet" minél több ficánkoló törpe víziegér hálálja meg!
Mary