- Köszönetek: 360
Corydorasok
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Helló!
Egy ideje vásároltam néhány Aranysávos illetve albínó páncélosharcsát, ma délelőtt le is ikrázott az egyik nőstény 2 hím eléggé kergette remélhetőleg sikerült is megtermékenyíteni az ikrákat.
A kérdésem az lenne, hogy olvastam pár leírást volt ahol nem vették ki a szülőket volt ahol igen. Valamint hogy kell-e valami extra az ikráknak? Penészedés elleni szer vagy bubizni alájuk illetve hogy mit adjak a kicsiknek ha kikelnek, ami könnyen elérhető dolog.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv: István
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Mivel jelzed ezt az opálosodási gondot,így szinte biztosra veszem hogy az esővízzel viszel be olyan valamit,ami az akváriumi melegben-tápanyag ellátottság mellett ezt teszi.Jól tudjuk hogy az infuzóriásodás nem egyszerű...hatékony szűrés,erős biológiai oldal,és akár nulla etetés is segíthet alkalmanként.Ha mégis "vegyszereznél"vigyázz a halaidra...a réztartalmat-sőt akár a sót sem-nem minden harcsa díjazza!
Rövid helyzetjelentés tőlem:miután tegnap délután totálisan felkészültem az esővíz begyűjtésére,már egyetlen csepp sem esett-na ilyen az én formám!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- tauben1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 15
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Én úgy gondolkodom,hogy nem hagynám leülepedni azt ami le akar,helyette egy rendszeresen kimosott szivacsszűrőn vezetném át a vizet.Így a szivacs esetleg ki is szűri az "üledéknekvalót",nem benne poshad a vízben.De ez csak az én nézetem,engem valahogy zavar az ha egy víz csak punnyad egy helyben..én szeretem ha kicsit legalább áramlik,levegőzik.A palackozás során nem egyszer tapasztalom,hogy a mégoly alaposan szűrt vizemből is rakódik ki némi üledék..csak ettől akarnék még alaposabban megszabadulni.
De..mert mindig van de
Szeretném majd ha leírnád ezt az opálosodást...és hogy mennyi ideig tart,mit teszel ellene stb.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- tauben1
- Nem elérhető
-
üdv.:Robi
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Egy kérdés:a gyűjtött víz tárolás közben zavarosodik be,vagy amikor az akváriumba teszed?
Egyébként jó a módszered,már régebben is beszéltük-sőt a bibliánk is ajánlja csak erős eső után gyűjteni a tetőről.A csatornák tisztasága is döntő,mert ha bárhol pangani tud benne a víz akár pár óra alatt is nagyszerű táptalaja lesz mindenfélének.Nem kell pontosan az infuzóriára gondolni,lehet az gomba,pollen stb....Sajnos az ezekkel való "beoltás" később derül ki.
A megfogott esővizet én nagyon alaposan szűröm....Főleg fizikailag,de néha bevetésre kerül az aktív szén is.Palackokban tárolom,de ugyanilyen jó a nagyobb-tetővel rendelkező-tartályok használata is..én is ezt tenném ha lenne megfelelő!:)Vannak akik szerint a tárolt vizet forgatni-szellőztetni szükséges,vannak akik szerint ez egyenesen káros..hogy mire azt nem tudom megmondani,de ha én is nagyobb tartályban gondolkodnék én betennék egy egyszerű szivacszűrőt.Sosem árthat ha kissé mozgatva van a víz...
Viszont ha hozzám hasonlóan palackokat használsz,akkor azt javaslom hogy még véletlenül se kavard föl ha van benne üledék!Óvatosan töltsd ki belőle,mert az intenzív mozgatás-buborékok felkeverhetik az üledéket-aminek természetesen nem kellene lennie,de ha mégis..
Az előttem szóló kollégával egyetértve ajánlom a hűvös-sötét helyen való tárolást...
De mi van akkor,ha olyan balszerencsés valaki mint én?
Szóval így...gondoltam rá hogy megmérem a nálam lévő tesztekkel,de sok olyan dolog van amit nem tudok mérni-és igen számítana.Ezért a hozzászólásom írása előtt már ki is öntöttem.Most várok ismét a megtisztult tetővel egy mielőbbi esőre..
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Szóval sötéticsd le a kannát tartályt amiben az esővized van, és nem lessz gond vele.
Tommy
- tauben1
- Nem elérhető
-
Kösz.Robi
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Robi igen egyesével számoltam hálisten
Ha jössz errefelé lecsomagolok neked egy párdarabot ha kell
Tommy
- tauben1
- Nem elérhető
-
szerintem meglincselünk. Remélem egyenként szedted el őket a nevelőbe, ja és minden másodikat visszaejtetted a szülőkhöz, hogy még egyszer meg kellett fogjad. Irigy vagyok Te "főállású halas"
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 97
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Egyáltalán nem bánnám ha fajokat is írnál,sőt a neveléshez használt medencéidről is olvasnék szívesen!
Sok sikert és türelmet a nevelgetéshez!
Ui.:én is számoljak?Na ezt ne kérd....érzésre kevesebben vannak az ivadékaim jóval,viszont a felnőtt állomány terjedelmesebb.Hiába na..a nyáron alig bírtam megmozdulni is a sok apró cseprő melótól,melyek összeadódva komoly menyiségre duzzadtak.De ha értelmét látom akkor talán majd mostanában...
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
177 db friss ikra, és 30 db felnött
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
az a baj velük hogy akármenyire is megfogadom hogy na most nem veszem el az ikrát, csak nem jön össze
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Lamaradni?D Sejtem a választ,és oltári nagy az örömem ha végül is sikerült!A hétvégén tudok a chaten résztvenni..hulla vagyok sajnos hétközben!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Itt már sokkal jobb módszereket követünk a banán,és a Walter tenyésztésében-de a férgek ugyan azok!Te is mint jómagam megszállott hobbista vagy ...a férgek pedig élvezetesebbé,és természetközelibbé teszik kis halaink nevelését.Sok sikert neked Branco!
- branco
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 38
Igen arra utaltam, hogy a díszhaltenyésztés topic is szinte csak a Corykról szólt. Persze nem baj;)
Amúgy folyamatosan ikráznak. A kicsik artemiát, grindált és fagyasztott cyclopsot kapnak, de hamarosan jöhet a vágott tubi. Férgecskék tekintetében siralmasan állok hozzátok képest. Csak grindalom van.