Corydorasok

Több
13 éve 7 hónapja - 13 éve 7 hónapja #521 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Tdbdev írta:

Helló!

Egy ideje vásároltam néhány Aranysávos illetve albínó páncélosharcsát, ma délelőtt le is ikrázott az egyik nőstény 2 hím eléggé kergette remélhetőleg sikerült is megtermékenyíteni az ikrákat.

A kérdésem az lenne, hogy olvastam pár leírást volt ahol nem vették ki a szülőket volt ahol igen. Valamint hogy kell-e valami extra az ikráknak? Penészedés elleni szer vagy bubizni alájuk illetve hogy mit adjak a kicsiknek ha kikelnek, ami könnyen elérhető dolog.

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv: István
Last edit: 13 éve 7 hónapja by Pasa.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 7 hónapja #522 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Ugyan..ha magad is végiggondolod hasonló eredményre jutsz!:)Faggatásról szó nincs,csak néha az ember nem tudja mit-mennyit tud a kollégája,milyen mélységben kell részletezni.A magam részéről hozzád hasonlatos amatőr vagyok,ezért megértem hogy részletekbe menően szeretnéd a válaszokat!
Mivel jelzed ezt az opálosodási gondot,így szinte biztosra veszem hogy az esővízzel viszel be olyan valamit,ami az akváriumi melegben-tápanyag ellátottság mellett ezt teszi.Jól tudjuk hogy az infuzóriásodás nem egyszerű...hatékony szűrés,erős biológiai oldal,és akár nulla etetés is segíthet alkalmanként.Ha mégis "vegyszereznél"vigyázz a halaidra...a réztartalmat-sőt akár a sót sem-nem minden harcsa díjazza!
Rövid helyzetjelentés tőlem:miután tegnap délután totálisan felkészültem az esővíz begyűjtésére,már egyetlen csepp sem esett-na ilyen az én formám! :D Viszont csak jelzem:az esővizet maga a mesterünk is használja-tehát kár lenne hagyni veszendőbe menni!:)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: tauben1

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 7 hónapja #523 Írta: tauben1
tauben1 válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Ezért imádlak titeket faggatni, mindig sokat tanulok, a szűrést így fogom csinálni.Az opálosodás sokszor hetekig elhúzódik, a legalább feles vízcsere és ilyenkor dezinfekt adagolását próbáltam változó sikerrel.:( :(

Több
13 éve 7 hónapja #524 Írta: halőrxxl
Az alapos szűrés azt jelenti,hogy már az esővizet is szivacson keresztül gyűjtöm..tegnap sajna nem:(Aztán mikor "palackozom" akkor egy ejtőcsövön keresztül szívom,aminek az elején szintén egy igen sűrű szivacs-matrac-van összefogva...Reményeim szerint így a fizikai szennyeződések nagy részét megfogom.
Én úgy gondolkodom,hogy nem hagynám leülepedni azt ami le akar,helyette egy rendszeresen kimosott szivacsszűrőn vezetném át a vizet.Így a szivacs esetleg ki is szűri az "üledéknekvalót",nem benne poshad a vízben.De ez csak az én nézetem,engem valahogy zavar az ha egy víz csak punnyad egy helyben..én szeretem ha kicsit legalább áramlik,levegőzik.A palackozás során nem egyszer tapasztalom,hogy a mégoly alaposan szűrt vizemből is rakódik ki némi üledék..csak ettől akarnék még alaposabban megszabadulni.
De..mert mindig van de ;):már cseréltem friss esővízzel is coryjaimnál...attól eltekintve hogy tiszta opál lett a vizem a nagyon finom lebegő részecskéktől,semmi nem történt ami káros lett volna.Másnapra ismét tükör vizem lett,a halak pedig pár napon belül annak rendje módja szerint le is ikráztak.Közben persze többször is cseréltem, a szokásos direktívát követve..Az ikrák csodásan elvoltak mindaddig amíg nem figyeltem meg jobban őket..mert az összes "bundás" lett.:(Tudom hogy számos lehetséges oka lehet,de most csak az esővíz minél alaposabb szűrése a téma..és egy lehetséges ok,amiért az ikrák befulladtak.
Szeretném majd ha leírnád ezt az opálosodást...és hogy mennyi ideig tart,mit teszel ellene stb.

Több
13 éve 7 hónapja #525 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
akkor aktív szén és mielött az akiba rakod , jó alaposan öblitsdki az akit. az segit.

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #526 Írta: tauben1
A víz az akiba helyezés után zavarosodik be.Fekete hordóban tárolom ott kristály tiszta.Mit jelent nálad az alapos fizikai szűrés?Egyébként én a hordóban nem szellőztetem a vizet mert így ugrana az ülepítés.
üdv.:Robi

Több
13 éve 7 hónapja #527 Írta: halőrxxl
A szén nem rossz ötlet...de ha bármi elszaporodik benne,az mikrobiológiai kérdéseket vethet föl-vagy valami ilyesmi! :)
Egy kérdés:a gyűjtött víz tárolás közben zavarosodik be,vagy amikor az akváriumba teszed?
Egyébként jó a módszered,már régebben is beszéltük-sőt a bibliánk is ajánlja csak erős eső után gyűjteni a tetőről.A csatornák tisztasága is döntő,mert ha bárhol pangani tud benne a víz akár pár óra alatt is nagyszerű táptalaja lesz mindenfélének.Nem kell pontosan az infuzóriára gondolni,lehet az gomba,pollen stb....Sajnos az ezekkel való "beoltás" később derül ki.:(
A megfogott esővizet én nagyon alaposan szűröm....Főleg fizikailag,de néha bevetésre kerül az aktív szén is.Palackokban tárolom,de ugyanilyen jó a nagyobb-tetővel rendelkező-tartályok használata is..én is ezt tenném ha lenne megfelelő!:)Vannak akik szerint a tárolt vizet forgatni-szellőztetni szükséges,vannak akik szerint ez egyenesen káros..hogy mire azt nem tudom megmondani,de ha én is nagyobb tartályban gondolkodnék én betennék egy egyszerű szivacszűrőt.Sosem árthat ha kissé mozgatva van a víz...
Viszont ha hozzám hasonlóan palackokat használsz,akkor azt javaslom hogy még véletlenül se kavard föl ha van benne üledék!Óvatosan töltsd ki belőle,mert az intenzív mozgatás-buborékok felkeverhetik az üledéket-aminek természetesen nem kellene lennie,de ha mégis..
Az előttem szóló kollégával egyetértve ajánlom a hűvös-sötét helyen való tárolást...
De mi van akkor,ha olyan balszerencsés valaki mint én?:( Alig vártam már hogy essen az eső...bár van RO-m,mégis szeretek időnként esővízben próbálkozni!Tegnap agyonáztatva magam be is gyűjtöttem 150 liternyit,mára maradt volna a szűrés..na ezt nem kellett volna.Nyilván nem voltam elég figyelmes,és került bele némi moha,kis madárürülék,sőt..szerintem még korom is.Kuka-pontosabban kiöntés az egésznek...Nem éri meg bíbelődnöm a kétséges vízzel,hiszen ha emiatt mennének tönkre a ritkán látott ikrák,biztosan magamat okolnám..miért nem voltam alaposabb!
Szóval így...gondoltam rá hogy megmérem a nálam lévő tesztekkel,de sok olyan dolog van amit nem tudok mérni-és igen számítana.Ezért a hozzászólásom írása előtt már ki is öntöttem.Most várok ismét a megtisztult tetővel egy mielőbbi esőre..

Több
13 éve 7 hónapja #528 Írta: szotyika
a zavarosodást ( tejfehéredést) az infuziora okozza a,i baromi hamar eltud szapordni a jofajta esővizbe ;) aktiv szén szüréssel tökéletes lessz a vízed. illetve én beszoktam rakni még mielött felhasználom baromi sötét helyre ezzel a modszerrel még nem volt ilyen problémám.
Szóval sötéticsd le a kannát tartályt amiben az esővized van, és nem lessz gond vele.

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #529 Írta: tauben1
Esővíz begyűjtve!jövő héten indulhat az ikrázás.Van egy kérdésem,Miért zavarosodhat be néha az esővizem?Ülepítem mielőtt az akiba teszem és az eső kezdete után 20-30 perccel kezdem gyűjteni a vizet ,hogy a tetőn lévő kosz ne kerüljön bele.Mit kell még megtegyek,hogy jó legyen a vizem?
Kösz.Robi

Több
13 éve 7 hónapja #530 Írta: szotyika
roberto8802 ezek a Pasa féle Corydoras trilineatus-ok
Robi igen egyesével számoltam hálisten :lol:
Ha jössz errefelé lecsomagolok neked egy párdarabot ha kell ;)

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #531 Írta: tauben1
Tamás!
szerintem meglincselünk. Remélem egyenként szedted el őket a nevelőbe, ja és minden másodikat visszaejtetted a szülőkhöz, hogy még egyszer meg kellett fogjad. Irigy vagyok Te "főállású halas"

Több
13 éve 7 hónapja #532 Írta: roberto8802
roberto8802 válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Szotyika, ez melyik cory faj? Sose láttam még ilyen érdekes mintázatút.

Több
13 éve 7 hónapja #533 Írta: halőrxxl
Nem rossz..sőt szuper!:)Vajon menyien fognak ebből felnőttként gyönyörködtetni...és vajon mit teszel majd amikor nem lesz szived megválni tőlük? ;)
Egyáltalán nem bánnám ha fajokat is írnál,sőt a neveléshez használt medencéidről is olvasnék szívesen!
Sok sikert és türelmet a nevelgetéshez!
Ui.:én is számoljak?Na ezt ne kérd....érzésre kevesebben vannak az ivadékaim jóval,viszont a felnőtt állomány terjedelmesebb.Hiába na..a nyáron alig bírtam megmozdulni is a sok apró cseprő melótól,melyek összeadódva komoly menyiségre duzzadtak.De ha értelmét látom akkor talán majd mostanában...

Több
13 éve 7 hónapja #534 Írta: szotyika
volt merszem megszámolni hogy öszesen mennyi cory uszkál jelenleg nálam cakli pakli : 943 db pici
177 db friss ikra, és 30 db felnött :woohoo:

Tommy

Több
13 éve 7 hónapja #535 Írta: szotyika

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 7 hónapja #536 Írta: szotyika
és még mindig tojnak :woohoo:
az a baj velük hogy akármenyire is megfogadom hogy na most nem veszem el az ikrát, csak nem jön össze :evil: nincs szivem nem elvenni :evil:

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 8 hónapja #537 Írta: halőrxxl
:D
Lamaradni?D Sejtem a választ,és oltári nagy az örömem ha végül is sikerült!A hétvégén tudok a chaten résztvenni..hulla vagyok sajnos hétközben!

Több
13 éve 8 hónapja #538 Írta: szotyika
Gábor hogy te mikről tudsz lemaradni ;) Pasa = C. arcuatus vajon mi történt? cheten Pasátol kérdezd :woohoo:

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #539 Írta: halőrxxl
Tavaly szerveztem egy csapatot amely a tőlem kapott banánférgeket további kollégáknak is továbbadja szívesen:).Kérlek hogy olvasd el egy másik honlapon az élőeleséges topic régebbi postjait,de akár közvetlenül a "Banánféreg-mi más?" blogomat is...Meggyőződésem hogy lesz olyan aki segít..anno a környékedre is ment a posta.:)
Itt már sokkal jobb módszereket követünk a banán,és a Walter tenyésztésében-de a férgek ugyan azok!Te is mint jómagam megszállott hobbista vagy ...a férgek pedig élvezetesebbé,és természetközelibbé teszik kis halaink nevelését.Sok sikert neked Branco!

Több
13 éve 8 hónapja #540 Írta: branco
branco válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Gábor

Igen arra utaltam, hogy a díszhaltenyésztés topic is szinte csak a Corykról szólt. Persze nem baj;)
Amúgy folyamatosan ikráznak. A kicsik artemiát, grindált és fagyasztott cyclopsot kapnak, de hamarosan jöhet a vágott tubi. Férgecskék tekintetében siralmasan állok hozzátok képest. Csak grindalom van.:blush:

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.312 másodperc