- Köszönetek: 360
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
A héten összeraktam a 96 literes akváriumomat. Belsőszűrőm van. ezzel kapcsolatban azt szeretném megkérdezni hogy nem gond e a növényeknek ha a szűrőből kiáramló vízsugár sodorja őket?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- P51D
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 35
Én inkább ajánlom a 100-ast. Ne félj tőle, nem nehezebb üzemeltetni az 54-esnél. Sőt. Annál már érdemes ugyan külső szűrőt használni, de megéri a többlet befektetés.
Hmmm nálam is ez volt. A feleségem "engedélyezte" az akváriumot, kezdődött a tervezés 54-72-96 literrel és a vége 110 lett. Igaz én 250-ig akartam óvakodni.
- Magician
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 3
- P51D
-
- Nem elérhető
-
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Egy hónapja szereztem be 10 darabot. Szenzációs halak! Szépek, elevenek, bátran ajánlom én is. Talán a betta-val is kijön. A betta biztos nem fogja bántani. Nem fogja utolérni...
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Cápaharcsát (nincs olyan, hogy mini!!) nem ajánlott.
- Magician
- Nem elérhető
-
- P51D
-
- Nem elérhető
-
Az a helyzet, hogy a cápaharcsából (Pangasius) nem nagyon tudok mini-ről. Persze, amíg kicsi, addig mini. De akváriumi körülmények közt is képes 30-40 cm-re nőni... Persze nem egy 54 literesben, ami általában 60 cm hosszú.
Én javasolnám, hogy ebbe a méretű edénybe kisebb (sokkal) halakat, pl. pontylazacokat tegyél.
Cápaharcsa nagyon látványos hal, de több száz literes akvárium az igazi neki. Vagy én például nagyon szeretem Molnárné-módra. Vajban megsütve, petrezselyemmel megszórva és citromos vajjal leöntve. Isteni.
- Magician
- Nem elérhető
-
egy -54l-es tartály
-aqua pat mini szürő (max. 400l/óra)
-egy 75w-os fűtő
-világítás
- keleti fekévésű ablaktól 2,5 m-re szeretném elhelyezni
2 fajta hal tetszik a Betta és Cápaharcsa (mini) nos ahogy olvastam ezek nem valószínű, h tarthatók együtt!?? Egy ekkora tartályban mennyi bettát tarthatok és milyen hallal tehetem össze?? mert mindenhol eltérően vélekednek erről. Vagy ha a cápaharcsa (mini) mellett döntenék belőlük mennyit és milyen hallal együtt? ezek mellé milyen akvárium tisztító faj ajánlott? pl.: csiga vagy algaevő hal? Előre is köszönöm segítségetek!
- pallia13
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 0
Nagyon köszönöm az információkat, visszaolvastam tényleg sok mindenre nem figyeltem sajnos oda, De mostmár tudom ,hogyan is kellett volna, nekiállok mégegyszer
köszönöm mégegyszer az infókat.
további szép estét mindenkinek
- trek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 26
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
A lényeg az hogy ha trópusi halakat vásárolsz és azt is akarsz tartani akkor mielőtt szedsz a Duna parton követ vigyél magadat egy kis ecetet, és mielőtt hazavinnél belőle csepegtesd rá , ha pezseg és kellemetlen szúrós szag szabadul fel a követ hagyd ott és keress másikat, De egyszerűbb ha olyan köveket keresel ami fekete , bazalt, vagy görgeteg követ, de ezeken is érdemes kipróbálni az ecetet mert ezekből is oldódhat ki néha valami, valószínű hogy mészkövet vittél haza és emiatt pusztultak el a halaid, mészkövet hiába főződ ki semmit nem érsz el vele csak annyit hogy le lesz fertőtlenítve, de a mész attól még kioldódik belőle, ami olyannyira felkeményíti az amúgy is kemény csapvizet hogy a halaid pusztulását okozhatja, kivétel ez alól az Afrikai sügérek.
Tommy
- pallia13
- Nem elérhető
-
a segítő válaszokat előre is köszönöm !
- witamin
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 5
- sjano4
- Nem elérhető
-
Olyan kérdésem lenne, hogy mit csináltok ti a guppikkal?
Nagyon tetszenek, de lassan kinövik az akváriumot, javasoltak egy beta hímet, hogy az megeszi a kicsiket, ami részben be is jött, de sajna ezt a menyiséget ő sem tudja elfogyasztani.
Most sügért javasoltak, de attól meg félek, hogy az összes halat felzabálja, meg hát az akvárium sem túl nagy ( 70l-es kb 60l vízzel)
Csak úgy lehúzni a WC-n nincs szívem őket, bár ha jobbat nem tudtok mondani lehet, hogy muszáj lesz.
Előre is köszönöm a válaszokat.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Egy kiegészítés az első mondatomhoz:
Khmmm ... de csak az akváriumnak jó ... azóta gyakrabban kozmál oda az étel...
Mary
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Másodszor, mindent a tartani kívánt halak függvényében kell megálmodni.
Csak néhány kérdés, amit érdemes átgondolni:
- Milyen igényei vannak a halaknak (hőmérséklet, fény)?
- Mennyire ijedősek a halak (vannak, amelyek elbújnak, ha állandó jövés-menés van az akvárium előtt)?
Különben maga a fűtés nem "rongálja" az akváriumot. Persze a szélsőségeket kerülni kell az anyagfeszültség/hőtágulási együttható miatt (egyik vége nagyon meleg, másikat meg mindig hideg éri - pl. bejárati ajtó nyitogatásakor), nos, nem jósolok hosszú életet az üvegnek.
Mary