- Köszönetek: 107
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- mark24
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Ne menj át személyeskedésbe! Nem erre való a fórum! Koka javító szándékkal írta. Nem kell azonnal élesen és személyeskedő módon visszavágni a vélt sérelmekre!
Igen, és akkor most mi a helyzet a gurámiddal? Van teteje az akváriumnak? Melegen tartottad a zacskót. Hidegben könnyen megfázhatnak, és labirintkopoltyús halaknál mégkönnyebben előfordul ez, mint akár más fajoknál.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- P51D
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 35
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Koka
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
-
- Köszönetek: 4
Mindig berakod zacskóval együtt az akváriumba, hagyod 10-15 percig békén, utána fokozatosan zacskóból kicsi vizet ki, akváriumvizet be. Ezt megteszed 3-4-szer, akkor erősen csökken az esélye az ilyen eseteknek. Kérlek a helyesírásodra figyelj oda, mert szörnyű.
- gendyke1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 0
- mark24
- Nem elérhető
-
Én azt javaslom, hogy még egy olyan 2 db páncélosharcsát jó lenne, ha tennél hozzá, és szerintem simán még 4-6 dániót, utóbbiak méginkább nagyobb rajban érzik jól magukat.
A leopárdcsík nem sokat vesz el a hallétszámnál számolt 'térfogatból', be is ássa magát az aljzatba, csapatos, 5 példánynál kevesebbet nem célszerű belőle tartani.
Meggyhasúak: most is nevelek belőlük csapatot, ikrázáskor agresszív, amúgy békés. Társas medencében is van ilyen halam minden gond nélkül, viszont ha az artemiaszűrős hálót berakom a tenyészpár medencéjébe, nekirontanak, ha egy kicsit jobban figyelek rájuk közel az üvegnél, még majdhogynem az üvegnek is nekimennek. Ők is szoktak a kavicsban túrni.
Törpe gurámi: Nálam békés volt, semmi probléma, még ha több hímet tartassz együt sem! Társasban nem valószínű, hogy ívni fognak, de bármi megeshet. Meggyhasúak, ancik inkább ikráznak vegyesben.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Mivel a topic témájába talán beleillik:pontosan a kezdőket kellene minél korrektebben tájékoztatni,mert ők a következő akvarista generáció jelöltjei.Ehhez valóban elengedhetetlen még manapság is a szakkönyvek olvasása,és a benne lévő információk továbbgondolása!A net sajnos néha totális badarságokkal bombázza őket,és biztos tudás híjján hamar elkedvetlenedhetnek..főleg ha a nagyobb tudású társaik még be is szólogatnak nekik:(.Maximálisan szimpatikus a mondandód...
Sok sikert a kezdőknek is:Gábor
- P51D
-
- Nem elérhető
-
A bíbor hasúak is tudtommal "szerelmi időszakukban" tudnak agresszíven, terület védően viselkedni. Mint a sügerek nagy többsége, vagy mindegyike...
Törpe gurámim kb 25 évvel ezelőtt volt. Emlékeim szerint nem volt agresszív. Olvasmányokból van információm, hogy a habfészkét és az ikráit védi erősen. Akár a saját párjától is. Lehet, hogy ez az agresszió? Nálam nem ikráztak, sok növény volt, lehet, hogy ezért nem láttam agresszívnek őket...
Ui.: Szerintem itt mindenki segítőkész.
Remélem nem veszik reklámnak, de én még a korábban felsorolt könyvek mellé ajánlanám, Jeremy Gay, A tökéletes akvárium című könyvét.
A technikai része mindenképpen közelebbi, frissebb, mint a több tíz évvel ezelőtt kiadott könyvek technikáról szóló tartalma. Egy új akvárium berendezéshez nagyon jó, képekkel illusztrált, könnyen érthető leírást ad. A későbbi karbantartásokról, beteg halak kezeléséről, ivadék gondozásról is jó alap infók vannak benne. Amiket még jobban ki tudsz egészíteni a korábban felsorolt könyvekben leírtakkal.
Sok sikert az akváriumodhoz!
- gendyke1
- Nem elérhető
-
Párduccsíkot szeretnék még,meg bíborhasút egy "pár"-t (ők régen is voltak,békések), mást még nem néztem ki mert hetenként telepíttem,zsúfoltságot meg nem akarok. Max 20-25 hal. Törpe gurámi ami tetszik, de a hímje akresszívka lehet.
Ui.: Köszönöm,hogy vannak segítőkész emberek is a fórumon,nem csak okoskodó személyek.
- P51D
-
- Nem elérhető
-
A páncélosok (corydoras) amúgy is nehezebben kap darakórt, tudtommal. Elég szívós, ellenálló faj. Főleg a c. paleatus (foltos páncélosharcsa), és a c. aeneus (kékfoltos ph.). A legtöbb bajt a durva aljzaton lekoptatott, megsérült bajszuk okozza.
Figyeld őket, ha nem akarják abba hagyni a "vakaródzást", akkor lehet, hogy valami bajt jelez. Ahogy olvastam a hozzászólásaidat, gondolom nem rég óta vannak még nálad. Lehet, hogy még szokják a környezetüket. Milyen halak és mennyi van az akváriumodban?
- gendyke1
- Nem elérhető
-
- karancsalja66
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 83
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- gendyke1
- Nem elérhető
-
Zebrák most jol megvannak kergetőznek.
A páncélos harcsáknál az normális hogy az első üveg körül uszkálnak,meg 2 egymást kergeti,nem igazán vannak a talajon,hanem uszkálnak
Reméllem nem darakór,nem szeretnék vele találkozni. (6)
- kis-Pleco
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 5
vagy tegyél be egy árnyékosabb búvóhelyet ,vagy adj neki rágcsát amit tud enni ami
karotin tartalmú .pl.:forralt sütőtök,spirulina tabs (SERA) . Az visszahozza a színét .
- gendyke1
- Nem elérhető
-
Nálatok nem fordult ő iylesmi?
Ja meg van 4 ancim és a hátukon van egy fakobb rész V alakban kb,valai bajuk van? Vagy ők ilyenek?
Előre is köszii!
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Csak ha lementettem, akkor tudtam szemügyre venni.
Szóval, az az érzésem, hogy átvertek, mert az az érzésem hogy egy csacsi filodendront sóztak rád.
Mary
- gendyke1
- Nem elérhető
-
Az utolsót kardfűnek árulták,leültettem,majd kicsit feljebb húztam a talajból.
- mark24
- Nem elérhető
-
Magician: a növény pontos ismerete nélkül nem lehet biztosan megmondani, hogy ületethető-e vagy sem, de a fodors levelűt nyugodtan elültetheted, gyökérről szaporodik tovább és növeszti új hajtásait. A valiznéria is leültethető növény.
- Magician
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 3
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy