Elsõ akváriumom (kezdõknek)

Több
12 éve 7 hónapja #421 Írta: Cenci
Cenci válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában

saluosi beküldte: Cenci!
:) Gábor szerintem a frissen születő pici garnikat féltette a szifó ivadékoktól!!:)

Az úgy tényleg gond lehet!:(
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 7 hónapja #422 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Látod például felmerült a vitorlások kérdése...nem ajánlanám őket 150l-nél kisebb akváriumba,és azt is érdemes róluk tudni,hogy imádják a neonokat...enni.Ha díszakváriumban látod őket együtt akkor azt általában úgy csinálják,hogy nagy neonokat társítanak az ifjonc vitorlások mellé,így amíg azok megnőnek rájönnek,hogy nem kajának vannak mellettük a neonok.:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Cenci

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 7 hónapja #423 Írta: saluosi
Cenci!
:) Gábor szerintem a frissen születő pici garnikat féltette a szifó ivadékoktól!!:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Cenci

Több
12 éve 7 hónapja #424 Írta: Cenci
Köszi Saluosi! A ragasztócsík ötlet nem rossz, megfontolom. A halak összeválogatásával kapcsolatban : ugye nem azért írtad mert valami fatális hibát követtümk el?:-/ A tervek szerint a 100-asba jönnének még black mollyk és guppik. Ami a 84 literest illeti, na ott például nincs is konkrét ötlet. Szóba került pl. vitorlás hal, de attól még tartok egy kicsit, nem is tudom hogy miért.:-)

Több
12 éve 7 hónapja #425 Írta: Cenci
A kérdésre a válasz egészen egyszerű: azt hittem nem szabad ennél jobban feltölteni.:) A szűrő egy hydor r10-es. Gábor! Remélem a garnikkal kapcsolatban nem lesz igazad, egyenlőre nem mutatnak különösebb érdeklődést a kicsik iránt.

Több
12 éve 7 hónapja #426 Írta: saluosi
Kedves Ses Pada!
Halőr arra próbálta felhívni a figyelmedet,hogy a guppik farkának összehúzódása esetlegesen betegség eredménye lehet,és szívesen válaszolunk rá a megfelelő részben,vagyis a díszhalbetegségek címszó alatt.Ezt elmondjuk mindig az újonnan érkezőknek,mert ha nem a megfelelő helyen taglalunk valamit,akkor a későbbiekben nehéz visszakeresni és hivatkozni rá.

Több
12 éve 7 hónapja #427 Írta: saluosi
szia Cenci!
Gratulálok az ytong alaphoz és a medencékhez is!Igazán szépek!Az előbb kérdezték,hogy miért nem töltötted fel teljesen....nos több okból én sem szoktam teljesen feltölteni.Viszont a nem lágyvizes medencéimben a vízszint párolgása következtében csúnya vízkőcsík szokott képződni.Ezért,hogy ez ne látszódjék,széles fekete szigetelőszalagot ragasztok legalább a frontüveg tetejére,hogy a vízkőcsíkot takarja.Ez passzol is a fekete tetőhöz.
Csak egy tipp,nem kell feltétlenül elfogadni...
A plázán biztosan összefutunk,szerintem ha még ott is fogsz halakat venni,kérlek kérdezz meg valamelyikünket az összeférhetőség,az igényeik,és a várható nagyságuk miatt.

Több
12 éve 7 hónapja #428 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Nagyon jó lett. Egy kérdés, miért nem töltöd fel a merevítésig, hogy eltakarja a tető a vízszínét? Milyen szűrőt raktál bele?

Több
12 éve 7 hónapja #429 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
:)
Csak gyorsban:csúcs a falazott állvány,nagyon tetszik.Szintén jó hogy a növényeket nem szétszórva ülteted el ahogy sokan tennék,hanem csoportokban.
A garnéla/szifó társítás nem fog jó lenni-a kicsiket le fogják vadászni sajnos.
A többiek nyilván mást is mondanak majd,én sikereket kívánok,és jó börzézést!
T.:Gábor

Több
12 éve 7 hónapja #430 Írta: Cenci
És igen...az okosteló.:-)

Több
12 éve 7 hónapja #431 Írta: Cenci
És most jöjjenek a képek (az egyikről még nem lőttünk).
.........
Nem és nem és nem megy. Nem tudom miért!
Holnap megpróbálom újra!
Jó éjt!

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #432 Írta: Cenci
Sziasztok!
A héten végre hatalmas előrelépések történtek nálunk, szeretném megosztani veletek az örömömet, ezért leírnám hogy meddig jutottunk. Először is elkészült a csodás mestermű, a -végül kizárólag ytongbol épített, de gyönyörűen megkomponált- tartó állvány. Bár ezt már inkább bútordarabnak mondanám. (lesz majd fotó is!) ;) Szóval ennek a tetején kapott helyet a 100 lityis medence, most már berendezve, benépesítve. egyszerűen gyönyörű. A növények nevét meg nem mondom, szerintem hiányzik az agyam azon része, amely a növények nevének memorizálásáért felel:laugh: :laugh: :laugh:
De továbbmegyek: belekerült a szőlőtőke, egyenlőre nem színez, de idővel biztos enged valamennyit. De nem baj, mert cserébe tök jól néz ki. Az aljzat egy része 2-es méretű bazalt, de megcsináltuk a világos apró szemű sóderből azt az út-féleséget, amit kigondoltunk. A szűrő (Hydor) a kisebb fokozaton elég jó áramlást produkál, egy aprócska gondom csak az, hogy valahogy jó volna lejjebb venni az oxigénbubik mennyiségét. Egyenlőre nem jöttem rá hogy hogyan. A világítás egyenlőre egy 18 w-os "cool white", és az a bizonyos -szintén 18-as- növényes cső, amit múltkor említettem. Meglátjuk hogy így mire elég, ha nagyon gáz majd átgondoljuk. A fűtő, amit a növény táptalajért kaptam teszi a dolgát, remélem még vagy 100 évig!-:) Ami a halakat illeti: átkerültek és kiegészültek a neonok (össz. 12 db),és rögtön összebandáztak. Szintén a "régiből" ment át a xifó-pár, átkerült az anci, de kapott egy udvarlót. A gyerekek miatt (is) muszáj volt hazahozni egy mini karmos békát is. Nagyon cuki! Ja és van 5 cory (gyengébb idegzetűek most lépjenek ki a rendszerből!), végül albínó corykat vettünk :blush: Tudom, tudom ez egy "tenyésztett" fajta, de annyira megtetszett...nem bírtam ellenállni...
Na de itt még közel sincs vége!!! Az állvány középső részébe bekerült egy kis 17 literes medencécske, mivel időközben kiderült, hogy az ominózus garnéla-vacsorának maradtak túlélői (4db), és igencsak szépen fejlődtek az előző aksiban egy nagyobb dekorációs elem alatt (pontosabban benne). Úgyhogy az eddigiek alapján igazán megérdemelnek egy saját lakosztályt, amolyan igazi garnélásat. Lettek azért lakótársak: a szépen cseperedő xifó bébik költöztek még hozzájuk. Van egy kis szivacs szűrőjük, meg persze fűtő, és némi világítás. (asztali lámpa, de itt most jól néz ki :) )
És akkor még mindíg van tovább.... a facebook-on szerzett medencéről kiderült, hogy 84 literes, jó kis szűrővel kaptuk, és ha már itt van, hát berendeztük az eddigi helyett ezt is. Igazi kis vadregényes aksi lett belőle, a vasfa ami belekerült nagyon szépen megszínezte. ez azért fontos, mert azt hittem hogy nem fog tetszeni, de szerencsére nem így lett! Nagyon is tetszik, sőt imádom! Oda is vettünk pár növény a régiek mellé, az aljzat maradt, a fűtő ( az a bizonyos régi zöld Jager) időközben bizonyított, szóval az is maradt! Nem mondhatnám hogy túlzsúfolt a medence, mivel csak a 3 márna maradt benne a 2 ferdénúszóval, és jött 2 új anci. De majd a bőrznén jól szétnézünk!!!!:laugh:
Nagyjából ennyi, egyenlőre minden halacska élvezi az új légkört, mi pedig nem győzünk betelni velük!
Cenci
Last edit: 12 éve 7 hónapja by Cenci.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: saluosi

Több
12 éve 7 hónapja #433 Írta: Ses-Pada
Ses-Pada válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Ez a porlasztó vadiúj. Sajna másik pumpával nem tudom tesztelni. A pumpa karbantartást, hogy érted?

Több
12 éve 7 hónapja #434 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Ok, akkor nem porlasztókő, csak porlasztó :)
Hajlékony porlasztónak szokás ezt a verziót hívni (aztán lehet a légfüggöny is szinoníma, de azt szerintem a sima porlasztóból kiáramló bubikra is szokás mondani), fogalmam sincs milyen anyagból van, de a tünetek alapján vagy csereérett vagy gyenge hozzá a 799-es (nem tudja átnyomni, csak amikor még nem telnek meg a porlasztó rései vízzel), vagy nem is lenne gyenge hozzá, viszont már nem 100-as a leadott teljesítménye - időnként szükséges karbantartani őket. Ha van lehetőséged, teszteld egy nagyobb pumpával és kiderül melyik oldalon van az igazság!

Több
12 éve 7 hónapja #435 Írta: Ses-Pada
De nem, direkt nem porlasztókövet írtam. A légfüggöny alatt erre gondoltam:

www.aquatop.hu/images/product/flexi_30_wm.jpg

Több
12 éve 7 hónapja #436 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában

Ses Pada beküldte: Nem vagyok kételkedő típus, amiket írtál egyetértek vele, de akkor is tartom, hogy 10-20 halnak 50 liter víz elégséges (mármint ilyen guppi - anci - páncélos harcsa szinten) levegőztetés nélkül.

Oké, a hozzászólásaidból sikerült összerakni az infókat... :) Külön levegőztetés nélkül valóban még akár jól is érezhetik magukat, komolyabb oxigénbeoldás nélkül azonban nem - azt hiszem félrement a hangsúly kicsit. Saulosi módszerét én is tudom javasolni, ha úgy állítod be a szűrőt, hogy mozogjon a felszín (de még ne csobogjon), akkor zajos sem lesz (nálunk az irodában egy aqua-el fan3 oldja így be az oxigént teljesen nesztelenül) és a kívánt hatást is eléri. Ha a levegőztető optikai funkcióját meg akarod tartani, akkor vegyél hozzá egy új porlasztókövet (ezen szó hiánya miatt nem értettem, hogy miről is van szó :) ) és nem lesz ilyen gondod ki-bekapcsoláskor! Persze annak a veszélye megvan, hogy a belső szűrő eltömődik és onnantól az oxigén csak fogy, szóval ha nincsen praktikusan túlméretezve a szivacsod, akkor egy máshol töltött hétvége előtt érdemes kimosni.

Több
12 éve 7 hónapja #437 Írta: halőrxxl
Már hogyne volna...feltetted a megfelelő topicban is?
Elnézést hogy szerettelek volna türelemre és átgondolásra sarkalni-ez nem az a honlap ahol te oktatsz,és felülbírálod a halaid szükségleteit..szerintem.

Több
12 éve 7 hónapja #438 Írta: Ses-Pada
Mit nem fogadtam el? Szerintem elfogadtam a garnélás tanácsot, igazat adtam a levegőztetésben és a többi és a többi. De ami nem tetszik azt nem fogom megcsinálni, bocsi... és nem kell ezt sem támadásnak venni, tök normális hangnemmel mondom, csak lehet írásban ez annyira nem jön le. Bocs.

Am. meg ok, kacat, hát akkor sajnálom.

Kis guppi farok összeszűkülésre nincs ötlet?

Több
12 éve 7 hónapja #439 Írta: halőrxxl
Egyértelmű:a vízben "bedagadnak" a lyukak.Dobd el a fenébe...kacat,lom egy akváriumban.Ha tetszenek a bubik akkor meg szűrj levegővel és kész.:)
Kérésem:ha tanácsot kérsz fogadj el az érkező segítségből legalább egy kicsinykét-ezzel szerzel örömet a segítőidnek;).

Több
12 éve 7 hónapja #440 Írta: Ses-Pada
Igen. Akkor visszaérkeztünk az alapproblémához: miért nem megy miután visszakapcsolom? :) Vagyis úgy képzeljétek el, hogy mondjuk:
- első berakás: 1000x buborék
- kikapcs.
- másnap bekapcs: 50x buborék

ekkor ki kell vennem a vízből, lecsurgatni aztán jó lesz és újra 1000 x db bubit nyomat.

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.425 másodperc