Elsõ akváriumom (kezdõknek)

Több
12 éve 7 hónapja #441 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Szia Ses Pada!
Ha a motoros szűrőd megy éjjel nappal,akkor az valóban elég,ha úgy állítod be a magasságát,hogy csak borzolja a vízfelszínt.Így csobogás sem fog zavarni.Akkor a "buborék-függöny" valóban lehet csak esztétikai élmény és akkor kapcsolod be,amikor akarod.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 7 hónapja #442 Írta: Ses-Pada
Ses-Pada válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Na pont ezt akarom elkerülni amit leírtál :D Nekem tetszenek a bubik, a szűrőt nem akarom mindennap ki-be tologatni a vízből :)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 7 hónapja #443 Írta: jocopoco95
jocopoco95 válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Nem kell ezt a levegőztetést ennyire túl misztifikálni (szerintem). Éjszakára felfelé fordítod az esőztetőt, vagy felemeled a külső szűrő kifolyóját, úgy hogy csobogjon a felszín. Aztán nappal meg visszanyomod, visszafordítod. Ráadásul a sok buborék, nekem nagyon természet ellenesnek hat. Meg a hangja is idegesít. Csak akkor szoktam alkalmazni, ha nagyobb takarítás után a felszínen hártya keletkezik.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #444 Írta: Ses-Pada
Nem vagyok kételkedő típus, amiket írtál egyetértek vele, de akkor is tartom, hogy 10-20 halnak 50 liter víz elégséges (mármint ilyen guppi - anci - páncélos harcsa szinten) levegőztetés nélkül.

No, de a levegőztetőm nem szűrő, az külön van, az megy folyton, ez egy légpumpa (vagy minek hívják :)), azért van ez is, mert a szűrőm ebben a nagyobb aksiban egy ősrégi, ami még nem nyomat oxigént a vízbe, illetve azt sem szeretem, hogy csobog felül - szintén a hangja miatt, így bent van a vízben teljesen.

Tehát a levegőztető pumpa - gondolom ez se valami új fajta (úgy kaptam apámtól, ő meg kitudja már honnan :P) típusa: Elite 799
Last edit: 12 éve 7 hónapja by Ses-Pada.

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #445 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
A leírásod alapján sejtésem sincs milyen levegőztető megoldásod van.. Tudnál egy konkrét típust mondani? (amit mondasz az alapján valamilyen belső szűrőre vagy víz alatt működő porlasztóra tippelek)
Lehet bullshit dolgokkal találkozni, de a levegőztető folyamatos járatása nem az. Az éjszakára kihúzott esetben még rosszabb a helyzet, mintha nappal húznád ki (nappal legalább a növények termelnek némi plusz oxigént). A halaknak az élethez ugyanúgy oxigénre van szüksége mint az embernek, ahogy az elhasznált levegőjű irodában te is rosszul érzed magad, úgy a halak is rosszul érzik magukat egy alacsony oldott oxigéntartalmú vízben, amit a rosszul szellőztetett/időnként lekapcsolt levegőztetés okoz. Mivel látom kételkedő típus vagy, már tudom is a következő gondolatod: "najó, de a természetben sincs levegőztető!" Ez igaz, azonban ami a legfontosabb: a természetben az egy liternyi vízre jutó halmennyiség csak halvány töredéke annak, amit akváriumba beszuszakolunk. A másik jelentős tényező, hogy a természetben a friss oxigéndús vizet a vízgyűjtők, esőzések, hullámzások biztosítják (a felszíni hullámzás az oxigén vízbe oldódását segíti elő), a rendszeres, friss, oxigéndús víz ellátás nélküli vizeknél pedig alkalmazkodó vagy egyenesen átalakult fajokat találunk, előbbire példa az extrém alacsony oxigénszintet elviselő "mocsári" fajok, utóbbira a labirintkopoltyúsok.
"Röviden" ennyi. A levegőztetőnek meg kell találni a megfelelő helyet/hangszigetelést és/vagy a megfelelő típust, hogy éjszaka se zavarjon és hétvégére is ott merd hagyni, vagy gurámikat kell tartani :)
Last edit: 12 éve 7 hónapja by toist.

Több
12 éve 7 hónapja #446 Írta: Ses-Pada

toist beküldte: Ses Pada!

1. Nem kell kikapcsolni! Azt ugyan nem írtad le, hogy mi történik, ha kikapcsolod, de a levegőztetésnek folyamatosan mennie kéne... Azért kifejtheted jobban, hogy mi a helyzet, hogy megpróbáljuk kitalálni mi a gond, nehogy egyszer áramszünetnél úgy maradjon.

Szóval ki kell vennem, "lecsurgatnom" róla a vízet, ha vissza teszem újra jó lesz.

Azért szoktam lekapcsolni (főképpen), mert éjszaka eléggé zavaró a berregése, valamint hétvégente nem mindig vagyok itthon így nem szeretem, ha elektromos eszközök ráadásul olyanok amikben visszafolyhat akár a víz - valamilyen rendellenesség során - a "felügyeletem" nélkül működjenek.

Alapvetően elég sok "bullshit"-et vélek felfedezni az akvarista leírások és tanácsok között, többek között azt is annak tartanom, hogy a levegőztetőnek mennie kell folyamatosan. Én ezt egy plusznak érzem csak, hogy a halak jobban érezzék magukat, de egyébként meg vígan meg vannak akkor is ha nincs levegőztetés nekik. Ne érts félre, nem téged akarlak leszólni, csak ez a véleményem, kiváncsi vagyok ti, tapasztaltabbak, hogy látjátok ezt?

toist beküldte: 2. Ezt a kérdést passzolom a betegségekben nálam jártasabbaknak, de gyanús, hogy ezt is részletezhetnéd kicsit jobban! :)

Ehhez nem nagyon tudok sok újat mondani sajnos. Nem tudom, hogy miért fordul ez elő. Teljesen tiszta a víz. Gondoltam arra, hogy esetleg érzékenyen érinti őket a víz lehűlés? De még így is 22 fokos a víz, nem látom értelmét fűteni.

toist beküldte: 3. Lehet, nem főzve, hanem forrázva szoktuk/tam (lobogó vízben pár másodperc). 4 garnéla igazán nem "fogyaszt sokat", próbáld ki egy kis darabbal, ami megmarad, azt másnap vedd ki, túl gyorsan nem rontja meg a vizet a saláta! Hetente többször is adhatsz nekik, de vigyázz, hogy jó alaposan mosd le és próbáld minél megbízhatóbb forrásból beszerezni! (különböző vegyszerekre a garnélák különösen érzékenyek)

Aki más véleményen van, cáfoljon meg! :)

Értem, köszönöm. :)

Több
12 éve 7 hónapja #447 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Chris0604!

Csak egyetlen kérdést tettél fel, arra a válasz: bajnak nem baj, de felesleges.
:) Feltételezem azért írtál ilyen hosszan, mert azért valamivel több infóra is kíváncsi lennél. A kezdők élvonalába tartozol, nagyon kevesen kezdik ilyen átgondoltan és ennyi hasznos információval az akvarisztikát. A só gyakran használt általános "gyógyszerként" nagy- és kiskereskedők által, a sós vizet a halak nagy része még jól, az egyes betegségeik kórokozói viszont rosszabbul tűrik, díszakváriumoknál "kevésbé általánosan" szokás használni... A pusztulásokról nem írsz túl sokat, de nem is kell feltétlenül komoly kórképet keresni, könnyen lehet, hogy egyszerűen gyenge halakat kaptál a kereskedésben, amiket megviselt a környezetváltozás / már eleve nem voltak száz százalékosak. A vízparamétereid normálisnak tűnnek, a halaknak is megfelel, komolyabb gond a társítással sincs (csak annyit tudok említeni, hogy a zebradánió jobban szeret kicsit nagyobb csapatban kergetőzni), ahogy látom máshol már a black mollid rejtélyes színezetére is kaptál választ, szóval csak annyit mondanék: hajrá, jó halazást! :)

Ses Pada!

1. Nem kell kikapcsolni! Azt ugyan nem írtad le, hogy mi történik, ha kikapcsolod, de a levegőztetésnek folyamatosan mennie kéne... Azért kifejtheted jobban, hogy mi a helyzet, hogy megpróbáljuk kitalálni mi a gond, nehogy egyszer áramszünetnél úgy maradjon.

2. Ezt a kérdést passzolom a betegségekben nálam jártasabbaknak, de gyanús, hogy ezt is részletezhetnéd kicsit jobban! :)

3. Lehet, nem főzve, hanem forrázva szoktuk/tam (lobogó vízben pár másodperc). 4 garnéla igazán nem "fogyaszt sokat", próbáld ki egy kis darabbal, ami megmarad, azt másnap vedd ki, túl gyorsan nem rontja meg a vizet a saláta! Hetente többször is adhatsz nekik, de vigyázz, hogy jó alaposan mosd le és próbáld minél megbízhatóbb forrásból beszerezni! (különböző vegyszerekre a garnélák különösen érzékenyek)

Aki más véleményen van, cáfoljon meg! :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Chris0604

Több
12 éve 7 hónapja #448 Írta: Ses-Pada
Még a 3. kérdéshez annyit feltennék kérdésként, hogy nyersen oda lehet adni nekik vagy meg kell főzni, ha igen akkor mennyire főzzem meg?

Több
12 éve 7 hónapja #449 Írta: Ses-Pada
Sziasztok,

Lenne 3 kérdésem:

1. Hogy kell rendesen használni egy levegőfüggyönyt, hogy ne csak az első bekapcsolásig működjön rendesen? Ha egyszer kikapcsolom a levegőpumpát és másnap bekapcsolom akkor már

2. Néhány kisguppim farka összeszűkült, pedig eddig nem volt semmi bajuk (3-4 hetesek és már együtt vannak a többi nagy hallal). Mi lehet a probléma?

3. A fejes salátát szeritek a sakura garnélák? Ha igen, 4 garnélának kb. mennyit és milyen időközönként lehet adni?

Köszi,
Ses

Több
12 éve 7 hónapja #450 Írta: Chris0604
Chris0604 válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Sziasztok!

1 hónapja kezdtem el az akvarizálást.Egy 112 L-es Diversa szett a kiinduló technika (Diversa termosztátos fűtő,Claro 1000-es szűrő,elvileg 1000l/h-ás,Sera fénycsövek voltak a szettben még egy plant color meg egy brillian daylight)

Kezdéskor szépen át mostam a medencét az aljzatot 1-3mm-es bazalt,a mopani fát kifőztük.
Rögtön belekerültek a növények ill. feltölöttük csapvízről,majd bekapcsoltuk a szűrőt és öntöttünk a vízhez Sera florenat meg Sera nitrivecet.Ezek után hagytuk állni több mint 1 hétig.Majd utána vettem bele 4 db plattit.Ismét állt egy pár napot majd jött a többi hal.4 black molly,4 zebradánió,5 páncélosharcsa,4 guppi.Megint eltel pá nap és hoztam bele még 10 db neonhalat.Nah és itt jött a csavar.Egyszer csak hétvégén elpusztult 1 dánió meg pár napra rá 1 guppi.Jah annyi,hogy a halpusztulás előtt betettem egy porlasztókövet az akksiba (sztem emiatt is történt baj) Ki is vettük mikor a dánió elpusztult.Majd ezek után nem volt több haláleset.Ill. 1 hét telt el kb. és még egy guppi elpusztult,de ennek már voltak előjelei,összehúzta a farokúszóját mint egy ecset és csak imbolygott a vízben.Beszéltem a kereskedővel ahol vettem majd mondta,hogy sózzam meg a vizet enyhén,természetes nem jódos sóval.Ezt is tettem majd másnapra elpusztult a hal.Eltelt pár nap és mindenki rendben van.

Jah időközben került még az akksiba 4 anci is.Meg most hétvégén újból próbálkozom és vittem 3 db guppit,viszont ezek már nagyobbak mint amik elpusztultak.

El is felejtettem,hogy volt még 1 haláleset,beszorult egy neonhal a szűrő meg az üvegfal közé.Nem tudom,hogy hogy sikerült neki,de reggelre oda volt préselődve szegény,kiszabadítottuk,de csak vegetált,féloldalasan úszott meg mintha letört volna az egyik oldalsó úszója.2 napig húzta szegény.

Most egyenlőre mindenki jól van,bár az egyik black mollynak látok egy kis szívárványos pöttyöt a kopoltyúja körül.(már mikor elhoztam volt neki,de most mintha jobban "világítana") Eszik,úszik,virgonc szóval talán nem betegség.

Az első vízcserekor elkövettem egy hibát a szűrőt folyó csapvízben mostam ki,viszont nitrivecet minden vízcserekor adok a vízhez.Az nem baj?

Mértem a víz paramétereit is hetente:

NO3 25 mg/l
NO2 0,3 mg/l
GH 8-10 között
KH 18-20 között
PH 8-8,2

ezek jöttek ki.

Több
12 éve 7 hónapja #451 Írta: saluosi
:laugh: Gratulálok!!Úgy látom,hogy nálad nem fellángolás az akvarisztika,hanem igazi akvarista vált belőled!!:laugh:
Mert aki folyton azon gondolkodik,hogy kéne még egy medence,azt már igazán"megfertőzte" ez a hobbi!
A kishalak ha esznek,az meglátszik a hasukon!pár darab csiga segíthet a ketrecben,hogy eltakarítsa a maradékokat,és némi növény pedig növelheti a picik biztonságérzetét.
Ha kicsit magasabb lesz a víz hőmérséklete,akkor majd elkezdenek jobban enni.Sajnos minden szaporulatnál előfordulhat,hogy születnek gyengébb ,nem életre való halacskák is.Elképzelhető ,hogy egy ilyen pusztult el nálad.Reméljük.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Cenci

Több
12 éve 7 hónapja #452 Írta: Cenci
Cenci válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Köszönöm a választ, éjszaka 5-ösön ment, 23 fokot csinált és kikapcsolt. Most felvettem 6-osra és figyelgetem. Amúgy igen a színe zöld. sejtettem hogy régebbi darab, mert amiket most árulnak (csak képen láttam) modernebb kivitelezésű. Remélem azért ez is jó lesz. Ja, még valami: sikerült elboltolnom a talajt egy fűtőre (ez már a "nagy" aksiba megy majd), csütörtökön hozzák, remélem jó lesz. Ha gondom van majd úgyis jelentkezem :P
Más: a kishalak élnek és virulnak, de tegnap az egyik sajnos elpusztult. Mi lehet az oka, fogalmam sincs!? El vannak különítve az ellető ketrecben, és az a kis problémám ezzel, hogy a kaja amit berakok nekik (nagyon kevés Sera Baby) nem fogy el soha, hanem leülepszik ennek a "ketrecnek" az aljára és ott rohad. Mármint csak rohadna, mert igyekszem valahogy kiszedni, de nem könnyű.:( Jól van ez így? Esznek egyáltalán? Belátom ez hülye kérdés, ha nem ennének gondolom már nem élnének.:unsure:
És még egy jó hír: tök véletlenül belebotlottam a fészen egy hirdetésbe, miszerint ingyen odaadnak egy akváriumot annak aki kéri. Hát én kértem. :laugh: Totál felszerelt, de kissé vicces, hogy a hölgy nem tudta megmondani mekkora. :ohmy: No de ez is napokon belül kiderül. Már csak Imit kéne valahogy rávennem, hogy kezdjen el "építkezni"!!!! Na ő nem az a kapkodós idegbeteg fajta.:laugh: :laugh: :laugh:

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #453 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Egy paleolitikumi fűtőt vettél...nekem is van egy 25w-os verzió.Tapasztalatom:borzalom állítani a hőmérsékletet,és hosszabb időn keresztül üzemen kívül helyezve hajlamos a "letapadásra".
Tegyél próbát vízben is:állítsd 5-re,hagyd hogy magától menjen-hőmérővel figyeld!Ha rendkívül magas hőmérsékleten-értsd 28-30Co-sem kapcsol ki,akkor bibi van:( Viszont ha kikapcsol várj meg pár periódust,mert 25-25.5-nél ebben a fokozatban ki kell kapcsolnia...
Ez még a "zöldfejű" automata Jäger?Az enyém már fekete,de ugyan ilyen kinézetű-tanácsom meglátásom erre vonatkozik.Ha az oscarfishlover-en olvasgattál ott sem adnak érdemi tanácsot-mindenki azt kezdi fejtegetni hogy az adott akváriummérethez megfelelő lesz-e az a fűtő.Megjegyzem hogy bár karattyolok pár szót néhány nyelven/ezek leginkább káromkodások:D/,de segítségül hívom a Google fordítóját-annyiszor hogy át is húztam a toolbar-ba.Javaslom ezt neked is.
Hhh...mivel én jeleztem a márka iránti elkötelezettségemet további meglátásaim:csak vízben próbálni-a legnagyobb szerencse ha eddig kézben próbáltad,mert az nem jelent semmit ha így "veszettül fűt".Egyébként tilos szárazon bekapcsolni-remélem mégis hogy ezt tetted,mert így még vízben lehet hogy jó!Ha mégsem,akkor tekergesd kicsikét-ezek még mechanikusak teljesen belülről-,hátha beállna/én szeretném!/.Ha mégsem akkor jelezd az eladónak hogy ez van,és szeretnél elállni a dologtól-feltéve ha lehetséges.
Jäger...fejlesztenek,és figyelembe veszik a felhasználók visszajelzéseit is.Anno a "kék fejű" fűtőkkel is volt némi gáz-a kis pöcök sokakat megtévesztett-aztán amit a legújabb verzióknál használhatunk az már szerintem minden igényt kielégít.
T.:Gábor
Last edit: 12 éve 7 hónapja by halőrxxl.

Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #454 Írta: Cenci
Ismét csak segítségre lenne szükségem! A kishalak miatt, és mert elkezdett csökkenni a víz hőmérséklete sürgősen be kellett szereznem egy fűtőt. (ez még sajnos mindig csak az 54 l-es medence). A Gábor által ajánlott márkából sikerült vennem egy használt darabot, amiről állította az eladó hogy hőfokszabályzós. Biztos igaza van, de ezek szerint én gondoltam rosszul, mert azt hittem hogy majd be lehet állítani hogy hány fokot szeretnék, és a szerkentyű annyit fog csinálni. Ezzel szemben 1-10 ig lehet állítani az erősséget, de pl. kézzel tesztelve még 4-re állítva sem történik semmi, de 5-ösre tekerve már veszettül melegít. Na most akkor melyikre tekerjem? Magyar nyelvű használati utasítást sehol nem találtam, de beírva a google-ba a tipusszámot egy angol nyelvű fórumon kb.ugyanezt kérdezi valaki, de kissé hiányos a nyelvtudásom hozzá:-( Muszáj leírnom a tipusát, hátha tudtok segíteni : Jager lzrh 75. Ha valaki ismeri vagy használta már kérem segítsen! Köszönöm.
Last edit: 12 éve 7 hónapja by Cenci.

Több
12 éve 7 hónapja #455 Írta: saluosi
Szia Cenci!Gratulálok,hogy megszaporodott a "család"!Persze,hogy jó,amit vettél nekik.A xifó kicsik nem túl érzékenyek,sok búvóhelyes,növényes közös medencékben a többi hallal együtt is felnő pár darab,tehát megeszik azt a kaját is amit a nagyoknak adsz.Persze amekkora befér a szájukba.
Ha nagyon igényes vagy,akkor megpróbálhatsz az etetésben az ivadékoknál is az élő eleségek felé orientálódni.És még egy dolog....némi növényi táplálékra is szükségük van,bár legtöbbször az is elég,ha az algákat csipkedik.

Több
12 éve 7 hónapja #456 Írta: Cenci
Örömmel tudatom hogy az éjjel megszülettek az első xifó bébik! És tessék rám nagyon büszkének lenni, mert most az egyszer tettem be a mamát az elletöbe. :-) Összesen 25 hallat számoltunk, ami nem túl sok, de a dzülők sem nagyok, és lehet hogy az óvintézkedések ellenére valahogy hozzájuk fért az anya és bekajált belőlük? Na mindegy mostmár, ez a néhány úgy tűnik jól van. Vettem nekik sera baby kaját, az jó? Vagy mit adjak nekik?
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, nebula

Több
12 éve 8 hónapja #457 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában

mmccannon beküldte: Gáborom, mint írtam, a laksát fűtöm, és a termosztátot 25 fokra szoktam állítani.

A felső sorban lévő medencékben a víz átlag 27-28 fokosak (guppyk), míg a lentiekben 24-25 fokos a víz - az ajtó alatt valamennyire behúz a hideg az előszobából.
15 medencét fűtök eképpen - ha keltetek, akkor többet.

A fűtésszámlám havi szinten uszkve 2000 forinttal emelkedett. Sokkal jobban jövök ki anyagilag, mint amikor fűtőket használtam, de az még "6-medencés" koromban volt.

Ok, nem is konkrétan Neked írtam, csak mielőtt mindenki nekiáll, hogy minden második medencét fűtse csak, azért tudja, hogy a fogyasztáson így nem tud spórolni.

Nálam is a szoba fűti az akváriumot télen, bár télre beteszem a fűtőt is, mert bármi lehet mikor nem vagyok otthon, de 19 °C-ra van beállítva, hogy ne fagyjanak meg a halak, ha véletlenül nincs fűtés...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
12 éve 8 hónapja #458 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában

halőrxxl beküldte: Köszönöm szépen-megnyugodtam hogy akkor én nem rossz számmal szeretnék számolni./Egyszerűen nem tudok eligazodni sima érettségivel a számlán,annyiféle járulékos dolog lehet:(.Uraim köszi!/
Ebben a témában én is kezdő voltam-ideillik!

Azon kiigazodni nem is nagyon lehet, és nem is érdemes. 1 KW egyébként olcsóbb lenne, mint ~50 Ft, de a járulékos költségeket is fizetned kell, így a végeredmény 50-55 Ft közé fog kijönni használat mennyiségétől függően. Érdemes tehát 55-el számolni, és annál elvileg csak jobb lehet :) .

Több
12 éve 8 hónapja - 12 éve 8 hónapja #459 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
nos, én meg unortodox leszek [vagyok]: kivettem a fűtőt és ment a fiókba. azt vettem észre ugyanis, hogy a tavalyi telet a 10 literes garni-szálló végigcsinálta fűtés nélkül, és 22 fok alá nem ment a vízhőmérséklet. holott tíz liter azért nem egy nagy puffer.

tudni kell ehhez, hogy infrával fűtöm az egész házat - plusz a nappaliban van egy kis fémkandalló, a hangulat kedvéért.
az infra a gyerekszobában, ahol a medencék vannak, 20.5 fokra van állítva.
a rendszer olyan, hogy a vezérelt és a nappali áramot is használja, vezérelt esetén 1 vagy 1.5 fokkal magasabbra fűt, nappali esetén pedig 0.5 vagy 1 fokot ejt [a számokat meg kéne néznem a vezérlőben pontosan, most nem emlékszem :)].

ezzel együtt sem hűl a víz veszélyesen, így úgy döntöttem, nem használom a fűtőt. a galaxyk amúgyis toleránsak elvileg ebből a szempontból, és mivel a világítás is LED, nappal sem fűti fel semmi a vizet, nem lesz nekik 1-2 foknál nagyobb ingadozás napi szinten.

de ez már kezd off lenni itt.

Nedőzz!
Last edit: 12 éve 8 hónapja by nebula.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
12 éve 8 hónapja #460 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Elsõ akváriumom (kezdõknek) témában
Hmm..ez igen!
Akkor viszont megvan a "gyökér ok":nem bírjuk a nagy meleget a lakásban!:D A mi lakásunkban/viszonyaink között minden egyes külön fokért-hőmérsékletért-keményen meg kell küzdeni,és borzalom mennyi a fűtés is...Természetesen ha lenne egy külön helyiségem csak a halaknak egyértelmű hogy a helyiségfűtést választanám-meg nemsokára kellene még egy helyiség! :D
Alig várom a telet-nevetséges,de igaz!Errefelé nem ritka a -18-20 fok sem,csak nevetek amikor bemondják hogy hol mértek aznap leghidegebbet,ráadásul még a környéken belül is a mi kis semmi völgyecskénk elismerten a leghidegebb..brr!Hej ha egyszer halodám lehetett volna...

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.329 másodperc