- Köszönetek: 20
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- Cenci
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
Cenci
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- nebula
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 192
amúgy a táptalaj tényleg elég oda, ahova növényeket akarsz, 1-2cm körüli maximális vastagságban, és legyen a tetején még legalább 4cm normál talaj, különben algásodni fogsz, ahogy belemosódik a vízbe.
Nedőzz!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
A tisztításhoz nem okvetlenül szükséges a sósav-próbálkozz előbb a barátságosabb 20%-os ecettel.
Szóval a mesternél jártál.....alig várom októbert én is!
T.:Gábor
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
Cenci
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
Az elmúlt 1 hét a tervezgetéssel telt, most pedig a különböző felszerelések beszerzésével foglalatoskodom. Gondoltam leírom hol is tartok az új akváriummal, biztos lesz 1-2 ötlet, jótanács. A medence végül -Pasának köszönhetően- egy 100 literes, 2 fénycsöves medence lett, mivel jócskán időhiányban szenvedek csendesen vár egy alapos tisztításra. Mindjárt itt az első kérdés: a sósav jó erre a célra? Vagy mivel álljak neki? Aztán vettem növény táptalajt, 2,5 kg-s kiszerelést, ami szerintem kevés lesz, bár azt mondta a hölgy, hogy elég ha csak.oda rakok, ahol növény lesz.Dehát akkor is! Meg elég sok növényt tervezek..vagyis hát ehez képest. Viszont cserébe legalább nem is olyan olcsó, hogy mindegy legyen! Aztán van már egy elég szép darab vasfám, amire szeretnék majd jávai mohát, bár egyenlőre nem tudom honnan szerzem majd be (mondjuk a többi növénnyel is igy vagyok). A másik nagy dilemmám az aljzat, egyenlőre van egy csomag kvarc homok, de ebből csak egy "utat" szeretnék középtájt, egyébként pedig valami fekete aljzat kéne, ami nem homok, de nem bazalt. Láttam ilyet (dekorkavics feete), de kb.fél kilós kiszerelés és 800 ft. Hát ebböll azért kéne vagy 8 csomag (vagy nem?), és hát ugye az úgy megint baromi drága.Ötlet? Ja és a legfontosabb: a szűrő! Na ezzel piszok szerencsém volt, ! Ugyan használtan, de jó olcsón vettem egy jó kis szűrőt, meg a bizti kedvéért egy új szivacsot bele,mert az ördög nem alszik ugye. Még egy fűtő kell meg a növények és asszem egyenlőre meg is vagyunk. Pasának mégegyszer külön köszönet, az édességröl teljesen megfeledkeztem, de remélem lesz alkalom bepótolni!Ami a jelenlegi aksit illeti, az egyik növény erös hanyatlásnak indult, a terhes xifó -bár fogalmam sincs mikor fog szülni- kapott egy elető ketrecet. Persze nincs még benne! Van 2 csigám (minimum) lövésem sincs honnan, amúgy minden a legnagyobb rendben!
Cenci
- saluosi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 205
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
Nagy hülyeség lenne vízcserénél a leengedett vízzel locsolni a szobanövényeket? Végülis ez az aquaponia alapja, nem? (vagy ez már egy másik topic?)
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Csak el kell vinni.
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
ui.: Pasa szereti az édeséget
Tommy
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
Igazán egy 112 l-esre gondoltam, ha kisebb lenne egy hónap múlva nagyobbat akarnék. Bár nem vagyok megalomániás, de ismerem magam
Szerintem ez a jelenlegi halállománynak is tökéletes lenne, főleg hogy a rajhalakból kéne még pár darab. Arról már nem is beszélve, hogy a szifó kislány bekapta a legyet!
- nebula
-
- Nem elérhető
-
Nedőzz!
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
Gábornak igaza van. Mekkora akváriumot szeretnél? Van itt nálam néhány használt medence.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Immár arcképpel-dicséretes,köszönjük a bizalmat!
Nem,nem külön külön kell vásárolni,hanem egy "kilépő-megunó" kolléga cuccát kellene megszerezned-legtöbb esetben egy jól összeállított kombóról van szó,amit ő már eredményesen használt;)
Kár hogy csak telefonon vagy elérhető,bár nem ismerem ennek korlátait-chat megy ugye? 20h után meg szokott élénkülni-próbáld!
- Cenci
-
- Nem elérhető
-
- nebula
-
- Nem elérhető
-
Nedőzz!
- saluosi
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 205
Örülök a lelkesedésednek,és annak is ,hogy új medence van kilátásban.Osztom kollégáim és barátaim véleményét,ha esetleg spórolni akarsz,érdemes a használt akváriumok piacán körülnézni,mostanság még ajándékba adandót is láttam hirdetve..
Vízkezelőnek a sera aquatant,vagy a neptun antiklórját ajánlom,az első jó drága,a második nem.Elárulom,hogy én nagyon ritkán használok ilyeneket.Van néhány vödörben állott vizem és azzal vagy gyűjtött esővízzel végzem a vízcserét.Egy régi nagy öreg akvarista szaktekintélytől hallottam,hogy ha három napig áll a víz,nemcsak a halakra veszélyes klór távozik el belőle,hanem az esetleges káros egysejtűek is elpusztulnak eleség híján...hogy így van-e ,nem tudom,én mindenesetre legalább egy napig állni hagyom a vizet,amit cserére szánok.Ha sürgős a vízcsere,akkor ez az egy nap is csökkenthető kb a felére,ha belső szűrővel,vagy a levegőztető buborékjaival "átszellőzteted a vizet".
De a csapból azonnal lehetőség szerint soha ne tégy a medencébe!!Van amelyik hal kibírja,de nem érdemes próbálkozni,kockáztatni ezzel.Szerintem....
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Jól gondold át....pár karc nem a világ,és én nem ragaszkodnék a szettekhez sem!
Ui.:konkrét linket tudatosan nem adtam..sőt azt gondolom ne kezdjünk neki a nyílt fórumon egyik ajánlat vesézésének sem.Ajánlom viszont a koraeste általában kialakuló chatparty-t,itt akár szókimondó véleményeket is megoszthatunk egymással.Gondolkodjatok el rajta..
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy